Tillsammans skapar vi förutsättningar för nya oförglömliga idrottsögonblick

Den så kallade VM-månaden är över och vi kan konstatera att svensk vinteridrott mår otroligt bra just nu. För oss på Svenska Spel är det extra glädjande, dels med anledning av vårt nytecknade avtal med Svenska Skidförbundet, som vi från och med halvårsskiftet utvecklar vårt samarbete med och blir huvudsponsor till, dels med anledning av att vi om precis ett år har ett vinter-OS i Peking att se fram emot, där vi är huvudsponsor till den svenska truppen.

Vi är många som suttit bänkade i tv-sofforna den senaste månaden och sett medalj efter medalj hängas om svenska idrottares halsar. Att Sverige är en av världens främsta vinteridrottsnationer råder det ingen tvekan om, och som vd och koncernchef på Svenska Spel är jag stolt och glad över att vi får vara med på resan och utveckla svensk vinteridrott och dess aktiva.

I Skid-VM i tyska Oberstdorf, som avslutades för en dryg vecka sedan, blev det till slut sju svenska medaljer med smak på fler, och när världscupen avslutades i går stod det klart att Ebba Andersson blev första svenska på 33 år att ta sig upp på pallen i den totala världscupen. I junior- och U23-VM som avgjordes tidigare i februari i finska Vuokatti blev det också sju medaljer, varav flera vanns av åkare som ingår i Team Svenska Spel, vår och Svenska Skidförbundet längds gemensamma satsning på utvecklingslandslaget. Satsningen hyllades nyligen av landslagschefen Anders Byström som menar att den har stor betydelse för att vi har många unga åkare som inte bara presterar bra i juniorsammanhang utan också verkligen tar för sig i A-landslaget.

Och att bidra till utvecklingen av unga talanger är väldigt viktigt för oss på Svenska Spel, och vi vet att vår satsning ger frukt. Därför kommer vi fortsätta att bygga Team Svenska Spel nu när vi fördjupar samarbetet med Svenska Skidförbundet, och vi kommer få se nya team också i många andra vinteridrotter som förhoppningsvis leder till nya framgångar under många år framöver.

Om precis ett år har vi alltså ett vinter-OS att se fram emot. Det blir vårt första vinter-OS som huvudsponsor till Sveriges Olympiska Kommitté, och under våren kommer vi presentera ett Team Svenska Spel med aktiva från olika idrotter som vi kommer stötta lite extra i deras satsning mot Peking.

Svensk vinteridrott går en strålande framtid till mötes och på Svenska Spel är vi väldigt glada att få vara med på resan. Tillsammans med bland andra Svenska Skidförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté skapar vi förutsättningar för nya bragder och nya oförglömliga idrottsögonblick.

PATRIK HOFBAUER
vd och koncernchef, Svenska Spel