• Tillsammans har
    vi spelkoll!

Det blir roligare när det är tryggt och säkert!

Tillsammans har vi spelkoll

Det är kul och spännande att spela. Men för att det ska vara roligt måste det kännas tryggt och säkert. Därför finns spelkoll som gör det lätt att ha koll på sitt spelande. Med spelkoll kan du se hur du spelar, hur mycket pengar som du har spelat för och om ditt spelbeteende är förknippat med någon risk. Du kan också sätta egna gränser så att du inte spelar för mer än vad du tänkt dig. Och skulle det vara så att dina spelvanor förändras och du börjar spela på ett sätt som riskerar att bli osunt så ringer våra omsorgskommunikatörer upp dig och kollar så allt är under kontroll. Allt för att skapa en trygg och säker spelmiljö. Skrolla ner så kan du läsa mer om våra olika spelkollsverktyg eller göra vårt självtest för att se hur ditt spelande ser ut. För det är helt enkelt roligare när man har koll!

Spelar du sunt?

Om Spelproblem

Här får du hjälp

Hos oss får du koll

Vi vet att spel blir som roligast när man spelar med koll. Därför har vi en mängd verktyg för att hjälpa dig med det.

När du loggar in första gången kommer du att behöva sätta gränser så att du inte spelar för mer än du tänkt dig. Och baserat på verktygen Spelhistorik och Mina spelvanor får du sedan en bra överblick över hur ditt spelande ser ut.

Mina gränser

Spelgränser ger dig bättre koll på ditt spelande och minskar risken att du spelar mer än du tänkt dig.

Gränserna sätts för såväl dag som vecka och månad.

Insättningsgränsen är obligatoriska och visar hur mycket pengar du kan sätta in.

Förlustgränsen och tidsgränsen är däremot frivilliga och anger hur mycket pengar du kan spela för och hur mycket tid du kan lägga på spel.

Till Mina gränser

Visa mer

Mina spelvanor

Spelvanor mäter risker i ditt spelande och varnar om spelbeteendet skulle utvecklas mot att bli mer riskfyllt.

Syftet är att få dig som kund att hålla koll på ditt spelande och att i ett tidigt skede varna om ditt beteende visar att du håller på att tappa kontrollen.

Samtidigt ger den här statistiken oss ökad kunskap om spelande bland våra kunder så att vi kan bli ännu bättre på att förebygga problem.

Till Mina spelvanor

Visa mer

Spelhistorik

Spelhistoriken ger dig en snabb överblick över hur mycket du spelat för det senaste året och hur mycket du vunnit.

Det är en bra hjälp för att se hur mycket pengar du lägger på spel hos oss och om det är ungefär samma summa som du tror dig ha spelat för.

Till Min Spelhistorik

Visa mer

Självtest

Nyfiken på ditt spelande? Gör vårt snabba självtest, så ser du hur du ligger till!

Testet är anonymt och all data lagras på ett säkert sätt och används inte för några andra ändamål.

Till självtest

Visa mer

Vår Spelkolls-teknologi

Vi bryr oss om våra kunder och har ett ansvar att hålla koll och säga till om någon spelar för mycket. Obligatorisk registrering av spel gör att vi med hjälp av algoritmer kan se om någon visar tecken på förändrat eller osunt spelbeteende. Vi kallar detta vår Spelkolls-teknologi.

I praktiken innebär det att våra kunder får notiser direkt i vår tjänst. Dessa notiser handlar om att få våra kunder att reflektera över sitt spelande. Får vi indikationer på att någons spelbeteende förändras kraftigt kan det leda till att någon av våra omsorgskommunikatörer ringer och kollar läget. Och om behovet finns hjälper vi också till att pausa från spelandet eller informera om Stödlinjens verksamhet och om hur man når dem.

Vad vi gör

Vår ambition är att alla våra kunder ska spela för nöjes skull, tryggt och sunt. Vi har infört en rad åtgärder och smarta spelkollsverktyg för att ge alla våra kunder fortsatt spelkoll. Men för att ta kunna ta fullt spelansvar måste vi tänka både långsiktigt och på flera nivåer. Vi både investerar i innovativ spelkollsteknologi och tar personlig kontakt med kunder som visar tecken på riskfyllt spelande. Vi både satsar miljoner varje år på forskning och utbildar alla våra leverantörer.

Vad vi inte gör

Men lika viktigt är vad vi inte gör. Svenska Spel har inga VIP-kunder och inga lojalitetsprogram. Vi stoppar direktmarknadsföring till spelare där vår spelkollsteknologi visar varningssignaler. Vi har inga telefonförsäljare, inga free spins och är mycket restriktiva med reklam för högriskspel.

Här kan du läsa mer om vad vi gör – och vad vi inte gör.

Känner du någon
som spelar för mycket?

Det kan vara en kompis, en kollega eller kanske du själv som visar tecken på osunt spelande.

Stödlinjen erbjuder anonym och kostnadsfri rådgivning till personer med spelproblem och deras anhöriga. Stödlinjen drivs av Centrum för psykiatriforskning vid Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Institutet på uppdrag av Socialdepartementet.

Pausa från spel

Med Spelpaus kan du ta en paus från ditt spelande. Du kan själv välja om du vill ha en tidsbegränsad paus eller om den ska gälla tills vidare.

Stödlinjen

Till Stödlinjen kan alla som har frågor kring spelproblem höra av sig, både spelare och anhöriga. Där får du information och hjälp genom att prata eller chatta med en rådgivare.