Svenska Spel guidar till grymma, kvinnliga snowboard- och freeskiåkare på Instagram

Tillsammans med Snowboard Team Sweden och Freeskiing Team Sweden har vi listat svenska, kvinnliga åkare att hålla ögonen på i sociala kanaler. Resultatet är The Flip – ett jämställdhetsinitiativ som utmynnar i två stycken guider, en för snowboard och en för freeski, med fokus på kvinnliga åkare och deras communities.

– Initiativet är det första i sitt slag och är både viktigt och inspirerande, säger Linn Rydstedt, projektledare på Svenska Spel. Det finns otroligt många duktiga, kvinnliga åkare därute som förtjänar att uppmärksammas.

Välkända ansikten inom både snowboard och freeski är med och sprider The Flip i sina sociala kanaler. Snowboardåkare som Sven Thorgren, Niklas Matsson, Kajsa Silow och, Louise Nordström, samt stora namn inom freeski som Henrik Harlaut, Oliwer Magnusson, Emma Dahlström, Jennie-Lee Burmansson och Evelina Nilsson är alla med och sprider initiativet. Sammanlagt har de närmare 700 000 följare på Instagram och TikTok.

– Vi vill framhäva inspirerande kvinnliga snowboardåkare och stärka svensk snowboard. Med initiativ som The Flip kan vi tillsammans påbörja en förändring, så att fler får upp ögonen för tjejerna. Vilket i förlängningen kan bidra till en mer jämlik snowboardscen, säger Sven Thorgren.

Åkare att hålla koll på inom snowboard och freeski 2023!

Sedan juli 2021 är Svenska Spel huvudsponsor till Svenska Skidförbundet, där Snowboard Team Sweden och Freeskiing Team Sweden ingår. Svenska Skidförbundet jobbar målmedvetet med frågor som är viktiga för oss, så som att sänka tröskeln till rörelse och skapa en inkluderande idrottsrörelse. Deras satsningar stämmer väl överens med vårt arbete för jämlik idrott, och vi är stolta över vårt samarbete.