Vegas – ett lönsamt komplement

Vegas värdeautomater ger ökad lönsamhet för er restaurang eller bingohall, samtidigt som de är ett komplement till er övriga verksamhet.

Vegas är till för gäster som vill spela en stund när de till exempel väntar på sitt bord, när matchen är i halvtid eller när pizzan står på gräddning. Vegas finns på cirka 1700 restauranger, pizzerior, bingohallar, kvarterskrogar, pubar, bowlinghallar, biljardhallar samt flygplatser runtom i Sverige.

Värdeautomatspelet är kopplat till en rad olika villkor och regler. Innan man kan bli affärspartner till Svenska Spel kontrolleras affärspartners lämplighet, det vill säga allmänna laglydnad, ekonomisk skötsamhet, lokalens lämplighet, läge och placering av automaterna etc. En förutsättning är att man som restaurang måste ha ett gällande serveringstillstånd och en bingohall ett gällande bingotillstånd.

Kravet för att få ha en Vegasautomat är att restaurangen måste ha en omsättning på minst en miljon. En omsättning på över två miljoner innebär att man får ha fem automater, vilket är max. Intäkterna från Vegas får inte överstiga restaurangens övriga omsättning så varje vecka kontrolleras därför balansen mellan spel och försäljning. Allt detta ligger till grund för speltillståndet som Svenska Spel söker hos Lotteriinspektionen.

Svenska Spel ställer också krav på våra partners. Det ska råda god ordning på spelplatsen och personalen ska vara utbildade i spelansvar och inte låta minderåriga spela. Automaterna ska stå placerade så att personalen har god uppsikt över dem och de som spelar.

I länkarna till höger kan du läsa mer om vilka villkor och regler som gäller.

Läs mer om Vegas på www.vegas.se

Hur är det att vara Partner?

Titta på intervjun med Peter Eliasson, ägare av E street i Sundsvall om hans upplevelse och samarbetet med Vegas.

Registrering av Svenska Spels partners

Sedan augusti 2017 omfattas Svenska Spel och andra spelbolag av lagstiftning mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Av lagen framgår bland annat att du som partner till Svenska Spel ska registreras hos Lotteriinspektionen (Li) – samt att personer som har ledande befattning i bolaget ska vara ”lämpade” att sälja spel.
Läs mer här ›