"En gång räknade jag hur många games jag kunde spela i rad utan äckliga sexuella kommentarer, sexism, kränkningar, hot etc. Jag tror jag bara kom upp i tre matcher..." // 7licious "Det är sjukt hur vanligt det är att människor avfärdar hatet som "en normal del av spelet" men tyvärr har de rätt." // Swebliss "Som ung esportare, så blev jag ofta utsatt för glåpord och hat i olika esportforum. Det ledde snabbt till dålig sömn och försämrad självkänsla." // Fredrik JAEGARN Kempf ”Om jag var bra så fick jag höra hur jag skulle tryckas mot en vägg, om jag var dålig så var det på grund utav att jag var en tjej. Oavsett vad jag gjorde så var ingenting bra." // cchelseaa

Dela din story

Språket och attityden inom gaming är för hård. Enligt Friends senaste undersökning har var tredje spelare mellan 13 och 19 utsatts för kränkningar när de spelat. Det vill vi göra något åt. Därför samlar vi nu in historier, ord och upplevelser för att uppmärksamma problemet. Tillsammans kan vi hjälpas åt för att få alla att känna sig välkomna online.

Dela din story här.
Självklart är du anonym.
Tack för hjälpen och ta hand om varandra!

Varför gör vi det här?

Svenska Spel är sedan 2018 huvudsponsor för landslaget i e-sport och svenska e-sportförbundet. Tillsammans driver vi viktiga frågor som attityder online och kampen mot matchfixning. Målet med denna aktivitet är att lyfta frågan kring klimatet och språket inom gamingvärlden för att göra vad vi kan för att åstadkomma en förbättring. Tillsammans kan vi hjälpas åt för att alla ska känna sig välkomna.

Så här fungerar det

Vi samlar in historier, ord och upplevelser från gamers för att få händelser från verkligheten. Dessa kan komma att användas som exempel för att visa på hur det kan låta online. Alla som delar något är anonyma och vi kommer aldrig lämna ut några uppgifter.