• Table Hockey Turnaround

Vi är med hela vägen – från ungdom till elit

Vi är Svenska Spel. Hela Sveriges spelbolag. Vi tror på idrotten som en positiv kraft i samhället. Den skapar sammanhållning, får människor att växa, mötas och utvecklas.

När du spelar hos oss är du med och bidrar till att ta idrotten till nya höjder. För genom vår sponsring kan förbund och klubbar, stora som små, fortsätta satsa på ungdomar, utveckla sin verksamhet och samtidigt stärka eliten.

Det är ur idrotten vi kommer och det är där vi har vårt hjärta. Genom att vara engagerade och lyhörda inför dess utmaningar kan vi satsa våra resurser där de gör bästa nytta. Vi är med där nästa generation av stjärnor formas. Från att de tar sina första trevande steg till drömmar om stordåd och guldfirande på arenan.

Vi är med hela vägen – från ungdom till elit.

Svenska Spel presenterar damspelare till de klassiska bordshockeyspelen

Idrott ska vara på lika villkor. Så är det inte idag men vi arbetar för att nå dit. Vi gör just nu vår största satsning på damhockeyn någonsin, för att i slutändan nå en jämställd ishockey i Sverige. Satsningen innebär bland annat att resurser tillförs så att fler tränare kan utbildas, att förbund och klubbar får möjlighet att jobba med rekrytering och riktade satsningar för att behålla tjejer inom ishockeyn. Satsningen innebär också att elitverksamheten tillförs pengar för att utveckla den inhemska ligan.

– Att vi och Svenska Ishockeyförbundet tar fram hockeygummor bestående av Damkronorna och SDHL-lag kan verka trivialt, men det är ett steg i rätt riktning och figurerna kommer med ett viktigt symbolvärde som är ovärderligt för tjejer som drömmer om en karriär inom hockeyn, säger Patrik Hofbauer.

Svenska Spel Damhockeyligan är rankad som den bästa damhockeyligan i världen men ändå är det bara några få av spelarna som har möjlighet att enbart fokusera på sin idrott. Genom vår satsning kan vi förändra detta och ge spelarna lika villkor och utrymme som på herrsidan med målsättningen att skapa tillväxt för damidrotten och öka dess kommersiella värde. För att öka intresset för damhockeyn är en del i arbetet att bygga förebilder, både på och utanför isen som unga tjejer kan se upp till och förstå att en karriär inom hockey är möjlig.

Som en symbol för vårt arbete har vi tagit fram damfigurer till det klassiska bordshockeyspelet för att belysa fenomenet att det inte ens efter 80 år på marknaden finns damspelare att lira med.

• Projektet sker i samarbete med SDHL och Svenska ishockeyförbundet där vi avbildat Damkronorna inför Hockey VM samt Brynäs IF och Djurgården IF.

• Arbetet för att skapa lika förutsättningar på både dam- och herrsidan har precis börjat och vi hoppas att fler hakar på och bidrar till förbättring där det är möjligt.

• Figurerna kommer inte finnas till försäljning.

”Jag är såklart otroligt stolt och glad att få vara med i det här projektet. Jag spelade bordshockey när jag var liten och älskade ishockey. Men det fanns liksom ingen tanke på att de här figurerna kunde vara tjejer. Det är helt otroligt kul att se mig själv som bordshockeyfigur nu.”

  • Heja jämlik idrott!

  • Heja jämlik idrott!

Vi vet vem som vinner!

När våra kunder spelar hos oss bidrar de också till en mer jämlik idrott. Tack vare spelarna kan vi fortsätta arbetet för bättre villkor och attityder inom idrotten.

Det pågår många bra initiativ inom idrottsrörelsen i Sverige. Även om vi är på rätt väg finns det fortfarande mycket kvar att göra. För oss är det viktigt att alla får samma förutsättningar att utvecklas, växa och nå framgång – oavsett vem man är. Genom att utveckla idrottsrörelsen till att bli mer jämlik, kan vi också påverka samhället i stort.

Därför bidrar vi varje år med miljontals kronor till föreningar runt om i landet, så att fler kan komma i rörelse. Vi fördelar också alla våra sponsringsmedel lika mellan kvinnliga och manliga idrottare. Och för att driva utvecklingen framåt öronmärker vi även pengar till projekt som bidrar till inkludering och jämlikhet.

Vi jobbar också aktivt med att förändra attityder, som till exempel att förbättra stämningen inom e-sporten så att fler kan känna sig välkomna. Eller genom att göra damhockey mer publik och på så sätt öka det kommersiella intresset. Vi vet också att det är viktigt att få med sig rätt värderingar redan från start. Därför ställer vi krav på föreningar så att träningstider fördelas lika mellan pojk- och flicklag och så att alla får samma möjlighet att åka på cuper.

Genom att berätta om det här arbetet hoppas vi kunna inspirera andra sponsorer att ta tillvara de möjligheter som finns för att bidra till ett bättre samhälle. Men också så att du som spelar kan känna dig trygg i att oavsett om du vinner eller ej, så gynnas alltid idrottsrörelsen. För vad du än spelar på, vet vi vem som vinner.

Tillsammans kan vi bidra till ett bättre samhälle genom idrotten!