Tillsammans för svensk ishockey – JVM i Göteborg

Den 26:e december släpps äntligen pucken i Skandinavium. Som hela Sveriges spelbolag och Sveriges största idrottssponsor ska vi alltid tänka långsiktigt. Och vi är glada och stolta över att vara på plats i Göteborg. För att ge våra partners och kunder nervkittlande underhållning och för att stötta våra talanger, såväl dagens som morgondagens. 

Mästerskap på hemmaplan är viktiga. De bygger stolthet och engagemang och inspirerar unga att själva ta sina första skakiga skär på isen.

Drömmen om att själv en dag få representera Sverige är bland den bästa motivationen som finns. Och även för de som inte kommer riktigt så långt ger ishockeyn glädje, mening, struktur och vänner för livet. Jag vet, jag har själv upplevt det.

Med några tunga år i bagaget för Tre Kronor är det allt viktigare att investera i framtiden. Sverige är en hockeynation och för att vi ska kunna vara med och tävla om medaljerna måste det finnas talanger underifrån att fylla på med.

Här fyller förebilder en viktig roll. Det ger någon att se upp till, någon att matcha sig mot. Med ambassadörer som Kim Martin, Hanna Olsson och bröderna Lundqvist är jag övertygad om att Ishockeyförbundet har hittat rätt till JVM.

Ett hemma-VM är såklart också en folkfest och intresset för biljetter är stort. Flera av matcherna sålde nästan slut på direkten och alla Sveriges matcher i gruppspelet kommer spelas inför fulla läktare. Oavsett om vi samlas på läktarna, framför TV-apparaterna eller i sportbarerna är det en chans att träffas, återse gamla vänner och träffa nya bekantskaper. Idrott förenar, på ett sätt som nästan inget annat.

Det är glädjande att se det svenska folket sluta upp bakom våra juniorkronor. Stort lycka till nu!

PATRIK HOFBAUER

Vd och koncernchef Svenska Spel