Heja Sveriges olympier!

Vi stöttar svensk idrott

Att som elitidrottare få delta i ett olympiskt spel är sannolikt det största man kan få vara med om och något många drömmer om. Den olympiska rörelsen bygger på respekt för varje individ och vänskap över alla gränser. Även om alla inte har möjlighet att bli olympier och ännu färre får chansen att bli mästare, är det viktiga strävan, lärandet och utvecklingen som alla kan delta i. Det viktiga är inte att vinna utan att deltaga. 

Svenska Spel är huvudsponsor till Sveriges Olympiska Kommitté som är ansvarig för de olympiska frågorna i Sverige. Avtalet som tecknades sommaren 2019 sträcker sig till och med 2026. 

Sveriges Olympiska Kommittés främsta uppgift är att förbereda och leda det svenska deltagandet i OS med sikte på konkurrenskraftiga OS-trupper. Målsättningen är tydlig – kapacitet ska skapas för 20 medaljer på både sommar- och vinter-OS och dessa resultat ska nås 2026 respektive 2028. 

För att åstadkomma detta har SOK inrättat ett Topp- och Talangprogram där näringslivet finansierar enskilda idrottares satsningar mot OS. Tack vare medel från Svenska Spel får ett antal aktiva från olika idrotter, Team Svenska Spel, ekonomiska möjligheter att göra en ordentlig OS-satsning. 

Exempel på satsningar inom ramen för samarbetet med Sveriges Olympiska Kommitté 

  • Team Svenska Spel – stöd till 10 enskilda idrottare ett lag i deras satsning mot OS 

Sportsligt fokus 2021 

  • OS i Tokyo 23 juli–8 augusti 

Möt Team Svenska Spel

Stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson är ny vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

#1 Angelica Bengtsson

Möt stavhopperskan Angelica Bengtsson som som i dessa tider blivit sambo, står på händerna, samlar tropiska växter och bakar paj. En del träning blir det också.

#2 Anna Bernholm

Möt judokan Anna Bernholm, som bland annat fördriver tiden genom att titta på serier, spela TV-spel och njuta i solen på balkongen.

#3 Henrik Stenson

Möt golfaren Henrik Stenson, som bland annat spelar Pickleball, saknar NHL och avslöjar att han skulle göra något riktigt vågat om han vann OS-guld…

#4 Sofia Mattsson

Möt brotterskan Sofia Mattsson som den senaste tiden bland annat har börjat plantera blommor och kikat en del på tv-programmet Robinson.

#5 Armand Duplantis

Möt stavhopparen och nyblivne världsrekordhållaren Armand ”Mondo” Duplantis, som sträckkollar Peaky Blinders och drömmer om att få golfa med Henrik Stenson!

#6 Anna Nordqvist

Möt golfaren Anna Nordqvist som när hon inte bygger upp fysiken med löpturer, cykling och vandringsturer i bergen lagar mat, rensar ut garaget och sträckkollar tv-serier.

#7 Petter Menning

Möt sprintkanotisten Petter Menning som donar på huset, håller social distansering på Östersjön och läser Ture Sventon i dessa tider.

#8 Max Salminen

Möt seglaren och OS-guldmedaljören Max Salminen, som just nu lär sig meteorologi inför Tokyo samt tipsar om att trängsel inte finns på havet.

#9 Mattias Falck

Möt bordtennisspelaren Mattias Falck, som tillsammans med sina lagkamrater i landslaget ingår i Team Svenska Spel. Han berättar bland annat om vilket fotbollslag han hejar på. Är det rätt eller fel lag?

#10 Namn Namnsson

Inom kort presenterar vi ytterligare medlemmar i Team Svenska Spel.

#11 Namn Namnsson

Inom kort presenterar vi ytterligare medlemmar i Team Svenska Spel.