För spelare

Spelar du utan glädje? Känner du att du lägger för mycket tid och tankar på spel? Ljuger du för dig själv och andra om hur mycket du spelar? Påverkar ditt spelande familjen, arbetet eller umgänget med vännerna?

Om du känner att du inte längre riktigt har koll, så finns hjälp att få.

Ett första steg kan vara att kontakta Stödlinjen och prata om dina spelvanor. De ger dig professionell rådgivning via telefon, chatt eller e-post och du kan vara helt anonym. Det kostar ingenting och har ingen koppling till något spelföretag.

Stödlinjen är en nationell stödinsats för personer som spelar om pengar och deras anhöriga. Den drivs av Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska institutet och Stockholms läns landsting på uppdrag av landstinget, och har ingen koppling till något spelföretag.

Pausa från spel

Med Spelpaus kan du ta en paus från ditt spelande. Du kan själv välja om du vill ha en tidsbegränsad paus eller om den ska gälla tills vidare.

Stödlinjen

Till Stödlinjen kan alla som har frågor kring spelproblem höra av sig, både spelare och anhöriga. Där får du information och hjälp genom att prata eller chatta med en rådgivare.