• Vi och idrotten

Svenska Spel – idrottens huvudsponsor

Vi stöttar svensk idrott

Svenska Spel har stöttat svensk idrott sedan 1934, och engagemanget i idrotten är en viktig del av vår historia. Tack vare det nära samarbetet med idrotten kan vi ge våra kunder en större upplevelse och samtidigt bidra till att idrotten utvecklas på alla nivåer. För oss är det viktigt att vara med hela vägen. Idag stödjer vi våra landslag, men satsar också miljoner på talangutveckling, bredd och ungdomsidrott. Vi tror på idrotten som en inkluderande kraft där barn och unga med olika bakgrund och förutsättningar ges möjlighet att mötas, växa och utvecklas tillsammans. Det är så vi tar svensk idrott framåt – som huvudsponsor.

Framåt för svensk ishockey

Sverige vill fortsätta vara en av världens bästa ishockeynationer. Vill du veta mer om hur Svenska Spel stöttar svensk ishockey som huvudsponsor, se filmen om vårt samarbete.

Framåt för svensk ungdomsidrott

Vi har genom Gräsroten årligen avsatt 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten, som fördelas med hjälp av våra kunder. Vill du veta mer om hur vi stöttar ungdomsidrotten i Sverige, se filmen om Gräsroten.

Framåt för svensk bandy

Svensk bandy vill växa genom att lära fler barn och ungdomar att åka skridskor via Skridskokul – Sveriges största skridskoskola. Vill du veta mer om hur Svenska Spel stöttar svensk bandy som huvudsponsor, se filmen om vårt samarbete.

Framåt för svensk innebandy

Svensk innebandy vill utveckla både bredd och elit i landet och samtidigt göra svensk innebandy tydligare i världen. Vill du veta mer om hur Svenska Spel stöttar svensk innebandy som huvudsponsor, se filmen om vårt samarbete!

Framåt för svensk handboll

Handbollens vision 2017 är att vara världsklass i allt man gör – på och vid sidan av banan. Vill du veta mer om hur Svenska Spel stöttar svensk handboll som huvudsponsor, se filmen om vårt samarbete.

Framåt för svensk fotboll

Svensk fotboll storsatsar, i allt från mästerskap, europaspel, damelitfotboll till talangutveckling. Vill du veta mer om hur Svenska Spel stöttar svensk fotboll, se filmen om vårt samarbete.

Stolt huvudsponsor

Vi är huvudsponsor till Svenska Fotbollförbundet, Svenska Ishockeyförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Innebandyförbundet, Svenska Bandyförbundet och Svenska E-sportföreningen. Vårt samarbete med dem har möjliggjort många spännande stunder när våra landslag och vår elit spelar sina matcher och utkämpar sina finaler. Vi stödjer ungdom, talang och elit – för vi ser hur allt hänger ihop.

Initiativ på talang- och ungdomsnivå

Idrotten är viktig både för oss och våra kunder då den skapar förutsättningar för barn och ungdomar med olika bakgrund och förutsättningar att mötas och delta på lika villkor.

Vi stöttar Riksidrottsförbundets 71 idrottsförbund genom projektet Gräsroten med 50 miljoner kronor varje år. I vårt samarbetet sponsrar vi också elitidrottsstipendiater.

I vårt samarbete med fotbollen har vi samarbetet kring projektet Tipselit som syftar till att utveckla svensk elitfotboll genom en satsning på unga talanger, föreningar och ledare.

I vårt samarbete med svensk ishockey är vi delaktiga i Hockeyakademin– som är ett samarbete mellan Svenska Ishockeyförbundet och oss. Syftet är att utbilda tränare och utveckla spelare. Vi är också engagerade i TV-Pucken för pojkar samt Stolbucklan för flickor.

I samarbete med bandyn anordnar vi skridskokul för alla barn och ungdomar runt om i landet, en möjlighet oavsett om du är nybörjare eller om du redan lärt dig att åka.

Inkluderande idrott genom språkinlärning

Sportsvenska för invandrare är en lärobok som syftar till att underlätta för nyanlända att lära sig det svenska språket och ta steget in i den svenska idrottsfamiljen.

Idén till projektet kläcktes i samband med den stora flyktingvågen under 2015. Som idrottssponsor och engagerad samhällsaktör såg Svenska Spel vilka utmaningar samhället och idrotten stod inför, men också vilka möjligheter som öppnades.

Att idrotten har en unik förmåga att sammanföra människor med olika bakgrund är välkänt. Som ett led i att underlätta mötet mellan människor togs boken sportsvenska för invandrare fram. Lärobokens syfte är att lära ut det svenska språket på ett litet annorlunda sätt med en tydlig sportkoppling. I materialet ingår också enkel vägledning till hur man som ny i landet kommer i kontakt med idrotten.

Materialet kan användas både i klassrummet och ute i Idrottsverige där ideella integrationsinitiativ pågår varje dag.

Boken är framtagen i tillsammans med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Ishockeyförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Innebandyförbundet, Svenska Bandyförbundet, och i samarbete med Lernia och ABF, som bidragit med kvalitetskontroll och faktagranskning.