Svenska Spel – idrottens huvudsponsor

Vi hejar på svensk idrott

Svenska Spel föddes ur idrottsrörelsen och har haft ett partnerskap med idrotten sedan 1934. Engagemanget i idrotten är en viktig del av vår historia. Tack vare det nära samarbetet med idrotten kan vi ge våra kunder en större upplevelse och samtidigt bidra till att idrotten utvecklas på alla nivåer. För oss är det viktigt att vara med hela vägen. Våra landslag ligger oss varmt om hjärtat, men vi satsar också miljoner på talangutveckling, bredd och ungdomsidrott. Vi tror på idrotten som en inkluderande kraft där barn och unga med olika bakgrund och förutsättningar ges möjlighet att mötas, växa och utvecklas tillsammans. Det är så vi tar svensk idrott framåt – som huvudsponsor.

Tillsammans för fler i rörelse!

Heja svensk ishockey!

Sverige vill fortsätta vara en av världens bästa ishockeynationer. Vill du veta mer om Svenska Spels partnerskap med svensk ishockey, se filmen om vårt samarbete.

Heja svensk ungdomsidrott!

Vi har genom Gräsroten årligen avsatt 42 miljoner kronor till ungdomsidrotten, som fördelas med hjälp av våra kunder. Vill du veta mer om hur vi är med och utvecklar ungdomsidrotten i Sverige, se filmen om Gräsroten.

Heja Sveriges olympier!

Svenska Spel är huvudsponsor till Sveriges Olympiska Kommitté. Läs mer om vårt samarbete och möt vårt Team Svenska Spel.

Heja svensk handboll!

Svenska Spel är sedan många år huvudsponsor till Svenska Handbollförbundet samt SHE och Handbollsligan Vill du veta mer om hur Svenska Spel som huvudsponsor bidrar till svensk handbolls utveckling, se filmen om vårt samarbete.

Heja svensk fotboll!

Svenska Spel har varit partner till Svenska Fotbollförbundet sedan 1934 och vi fortsätter att utvecklas tillsammans. Vill du veta mer om hur vi tillsammans utvecklar svensk fotboll, se filmen om vårt samarbete.

Heja svensk e-sport!

E-sporten är på frammarsch och Svenska Spel är som huvudsponsor till Svenska E-sportförbundet och landslaget med på en spännande resa. Se filmen om vårt gemensamma samarbete för att stärka e-sporten i Sverige.

Heja svensk damfotboll!

Genom samarbetet med Elitfotboll Dam är Svenska Spel huvudsponsor till samtliga klubbar i OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Se filmen om hur vi tillsammans utvecklar damfotbollen i Sverige.

Heja svensk längdskidåkning!

Svenska Spel är Presenting partner till längdlandslaget och har en speciell satsning på utvecklingslandslaget Team Svenska Spel. Se filmen om vårt samarbete med Svenska Skidförbundet.

Heja idrotten på Gotland!

Svenska Spel är stolt partner till några av Gotlands mest framgångsrika idrottslag. Se filmen om hur vi är med och utvecklar idrotten på Gotland.

Stolt huvudsponsor

Vi är huvudsponsor till Svenska Fotbollförbundet, Svenska Ishockeyförbundet, Svenska Handbollförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté, Elitfotboll Dam och Svenska E-sportförbundet. Vi är också Presenting partner till Svenska Skidförbundet och längdlandslaget. Vårt samarbete med dessa har möjliggjort många spännande stunder när våra landslag och vår elit spelar sina matcher och utkämpar sina finaler. Genom vårt samarbete med idrottsrörelsen utvecklar vi ungdom, talang och elit – för vi ser hur allt hänger ihop.

Initiativ på talang- och ungdomsnivå

Idrotten är viktig både för oss och våra kunder då den skapar förutsättningar för barn och ungdomar med olika bakgrund och förutsättningar att mötas och delta på lika villkor.

Genom projektet Gräsroten, ett samarbete mellan oss och Riksidrottsförbundet, bestämmer våra kunder hur totalt 42 miljoner kronor varje år ska fördelas hos föreningar i samtliga 72 specialidrottsförbund. Projektet Tillsammans för fler i rörelse, som löper över fyra år och är värt drygt 120 miljoner kronor och som vi också bedriver tillsammans med Riksidrottsförbundet, består dels av sponsringsavtal med 62 av specialidrottsförbunden och dels av en framåtfond. I vårt samarbete med Riksidrottsförbundet sponsrar vi också elitidrottsstipendiater.

Som en del av vårt partnerskap med fotbollen har vi samarbetet kring projektet Tipselit som syftar till att utveckla svensk damelitfotboll genom en satsning på unga talanger, föreningar och ledare.

I vårt samarbete med svensk ishockey är vi delaktiga i Hockeyakademin. Syftet är att utbilda tränare och utveckla spelare. Vi är också engagerade i TV-Pucken för pojkar samt Stolbucklan för flickor.