Våra seminarier

Jens Littorin – i vilken riktning går kampen mot matchfixning?

Nyligen släppte den initierade DN-reportern Jens Littorin en bok där han skildrarproblemet med riggad idrott i Sverige. Hur ser nuläget ut? Minskar eller ökar matchfixningen och vad krävs för att bekämpa problemet effektivt?

Måste vi öka tempot? Idrottsrörelsen och arbetet för ökad jämlikhet

Mycket arbete har lagts ned för att göra svensk idrott mer jämställd och mer jämlik, men är tempot tillräckligt högt? Vi har fortfarande långt kvar innan alla som vill idrotta kan göra det på lika villkor. Lyssna till idrottsminister Anders Ygeman, Erik Strand och Kajsa Nylander Svenska Spel, Danijela Rundqvist, tidigare ishockeyspelare och Helena Taube Rehnmark, SvFF

Skärpta krav på spelreklamen – vad blir de verkliga effekterna?

Regeringen har tagit fram ett förslag till skärpt spellag som kan täppa till en del luckor i den befintliga lagen. Hur kan juridiken vägleda spelbranschen inför de skärpta kraven, särskilt gällande spelreklamen, och vilka effekter förväntar sig riksdagspolitikerna? Deltar gör Sandra Hanson, Marlaw, Azadeh Rojhan Gustafsson (S), Niklas Wykman (M), Angelika Bengtsson (SD), Vasiliki Tsouplakis (V), Patrik Hofbauer, Svenska Spel och Maria Wennerberg Sedigh, SPER.

Ökar eller minskar spelproblemen?

Spelproblemen minskar men för de som får spelproblem är situationen allvarligare. En skärpt spellag är på väg men räcker det? Hur tar spelbolagen ansvar och vem fångar upp den som tar en spelpaus? Medverkar gör även Lina Nordquist (L), Daniel Harre, Spelberoendes Riksförbund, Kajsa Nylander, Svenska Spel m.fl

Seminarium om Idrott för alla, sändes den 5 juli 2021

Jämlik idrott är ett viktigt mål i statens idrottspolitik. Vilken roll kan näringslivet genom sponsring ha för att nå målet om lika förutsättningar för människors idrott och motion?

Seminarium om hur vi får fler i rörelse, sändes den 5 juli 2021

Enligt Riksidrottsförbundet registrerades cirka sex miljoner färre deltagartillfällen under 2020 jämfört med 2019. Hur sänker vi trösklarna till rörelse?

Seminarium om överskuldsättning, sändes den 5 juli 2021

Överskuldsättning är ett stort samhällsproblem och personer med spelproblem är en särskilt kritisk riskgrupp. Vad bör ett skuldregister innehålla och hur ska det fungera?

Seminarium om intäkter från spelande, sändes den 11 maj 2021

I detta seminarium pratar vi om vilken betydelse transparens har kring intäkterna för spelbranschen och dess anseende. Och om det behövs en branschgemensam metod för att mäta och redovisa hur intäkterna från sunt respektive osunt spelande är fördelade.

Seminar on research and knowledge sharing in the gambling industry, aired 15th of March 2021

What can we learn from each other and how can we work together to create a more sustainable gambling industry?

Seminarium om matchfixning, sändes den 12 oktober 2020

Lyssna till kriminalinspektör Matts Anrén, Jakob Uddeholt, Riksidrottsförbundet, Anna Wallentheim (S) och Svenska Spels Dan Korhonen när de diskuterar Rådet mot matchfixning, en förbättrad samverkan, Europarådets konvention mot manipulation inom idrott och vad som egentligen behövs för att vi ska effektivisera arbetet mot matchfixning.

Seminarium om spelmarknadsutredningen, sändes den 24 juni 2020

Möt regeringens spelmarknadsutredare Anna-Lena Sörenson i en exklusiv intervju.

Seminarium om skuggspel, sändes den 8 juni 2020

Med en färsk rapport från konsultbolaget H2 Gambling Capital redogör Svenska Spel för hur skuggspel vuxit fram i andra länder. I en efterföljande panel diskuterar vi möjliga konsekvenser för allmännyttiga lotterier.

Seminarium om spelreklam, sändes den 29 april 2020

Tillsammans med Anders Larsson, Svenska Ishockeyförbundet, Mathias Berg, TV4, Anna Wallentheim Socialdemokraterna, och Patrik Hofbauer, Svenska Spel djupdyker vi i ämnet reklam och riskklassning av spel och dess för-och nackdelar.