Tillsammans för fler på curlingbanan

Tillsammans för fler i rörelse är stolt sponsor till herrlandslaget i curling som på fredag inleder sin VM-resa.
Hejapriset under SM-finalen i bandy

Under lördagens SM-final i bandy blev VSK Bandys Isabelle Larsson utsedd till Årets Komet och fick därmed även ta emot Hejapriset som delades ut i samarbete med Tillsammans för fler i rörelse. Prispengarna från Hejapriset har Larsson valt att ge till moderklubben. – Det känns självklart att välja VSK Bandy och deras flickverksamhet. De är våra framtida damspelare och jag vill att de ska få förutsättningarna för att nå sina mål och drömmar, säger målvaktsstjärnan.
Malmö Open

Foto: Parasport Sverige
Tillsammans för fler i rörelse ambassadörerna Niklas och Emelie deltog i den digitala versionen av Malmö Open för att berätta om kreativa och roliga sätt att hålla sig i rörelse.
Rörelsefonden möjliggör tennisläger sommaren 2021

Svenska Tennisförbundet får medel ur Rörelsefonden för att fortsätta succéprojektet Kvarterstennis. Till sommaren planeras tennisläger i Köping, Borlänge, Gävle och på Väddö. Varje stopp inleds med att rusta upp banorna efter behov, städa bort skräp och glas, sätta upp nät samt fylla i linjerna. Efter det kommer Svenska Tennisförbundet tillsammans med de lokala tennisklubbarna erbjuda en veckas gratis tennisläger för ungdomarna.
– Vi är jätteglada över att kunna vara med och möjliggöra Kvarterstennis. Svenska Tennisförbundet är duktiga på att göra tennisen tillgänglig för fler, såväl Kvarterstennis som Tennis på Gatan når verkligen nya målgrupper, säger Linn Rydstedt, projektledare Rörelsefonden.
Tillsammans för fler i rörelse under curling-SM

I början av februari korades de svenska mästarna i curlingklassen mixed dubbel landslag. Där vann Almida de Val, Oskar Eriksson, Robin Ahlberg och Therese Westman 5 000 kronor var att skänka till valfri curlingförening. Hejapriset som gick till de spelare som gått hela vägen till SM-final, delades ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse.
– Vi vill vara med och stötta idrottens egen verksamhet för att få fler fysiskt aktiva. Svenska Curlingförbundet och alla föreningar runt om i Sverige gör ett fantastiskt jobb med att försöka skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett ambitionsnivå. Jag hoppas att prissummorna kan ytterligare hjälpa föreningarna i deras arbete med att sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse
Wresfit Challenge

Wresfit är ett projekt från Svenska Brottningsförbundet som fått medel ur Rörelsefonden. Nu kickstartar de 2021 med en utmaning som passar såväl nybörjare som vana idrottare.
– Mellan den 15 februari och 16 mars kommer vi varje dag att presentera en ny utmaning. Det kan vara ett kort träningspass, tips på övningar eller fysiska utmaningar. De kan utföras på en mindre yta, individuellt, med partnern, ett barn eller varför inte tillsammans med hunden, säger Zakarias Tallroth, Sportchef på Svenska Brottningsförbundet.
20 000 till svensk ungdomsidrott under Volleyboll Grand Prix

Foto: Robert Boman
I helgen avgjordes Volleyboll Grand Prix i Uppsala. För sin positiva energi och sitt goda sportsliga beteende fick volleybollspelarna Isabelle Falck, Lucas Nordström, Ewelina Granberg och Filip Bratic ta emot Hejapriset som delades ut i samarbete med Tillsammans för fler i rörelse.
Falck, Nordström, Granberg och Bratic vann 5 000 kronor var att skänka till valfri volleybollförening där prispengarna ska gå till föreningens ungdomsverksamhet.
– Vi är så glada över att få vara med och stötta Svenska Volleybollförbundet och volleybollföreningarna. I samband med Grand Prix där några av våra främsta volleybollspelare möts känns det fint att också kunna ge tillbaka till föreningarnas ungdomsverksamheter. Jag hoppas att prispengarna kan ytterligare hjälpa föreningarna i deras arbete med att sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse.
Nästan 100 000 deltagare i Orienteringsförbundets projekt hittaut

Orienteringsförbundets projekt hittauthar varit otroligt populärt under året. Närmare 7 700 checkpoints har funnits utplacerade i skog och mark och med nästan 100 000 deltagare, har deltagarantalet ökat med 128 procent jämfört med tidigare år.
–Orientering är ett enkelt och bra sätt att komma ut och röra på sig. Genom hittaut kan alla delta utifrån sina förutsättningar, oavsett ålder eller tidigare orienteringskunskaper. Tack till alla deltagare som investerat i sig själva och svensk folkhälsa under året – med hittaut bidrar vi till att fler kommer i rörelse, sägerLinnea Börjars,samordnare för hittaut på Svenska Orienteringsförbundet.
Rörelsefonden delar ut miljoner till projekt som sänker tröskeln till rörelse

Kvarterstennis, Wresfit och digitala fallkurser. I samband med att Sveriges främsta idrottare prisades på Idrottsgalan tillkännagav också Svenska Spel och Riksidrottsförbundet vilka projekt som får medel ur Rörelsefonden 2021. – På Idrottsgalan, en kväll tillägnad idrottsrörelsen kändes det glädjande att få vara med och synliggöra det otroliga arbetet som specialidrottsförbunden gör för att skapa en idrottsrörelse där alla är välkomna, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef på Svenska Spel.
Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2021.
Svenska Basketbollförbundet får medel för att sätta upp 1 000 nya korgnät och skapa fler inspirerande basketplaner utomhus.
Svenska Brottningsförbundet får medel för att utveckla Wresfit, en träningsform anpassad för såväl motionärer som brottare.
Svenska Frisbeesportförbundet får medel för att tillgängliggöra sporten för fler genom att anordna kvartersfrisbee.
Svenska Judoförbundet får medel för att erbjuda digitala kurser i falltrygghet till äldre.
Svenska Simförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet får medel för projektet Simma, Hitta, Spring. Tillsammans vill förbunden skapa en plattform där familjer gemensamt kan testa på nya olika idrotter.
Svenska Tennisförbundet får medel för att rusta upp tennisbanor och anordna öppna prova-på tillfällen för ungdomar.
Medel till lokala cykelföreningar

Under det första officiella världsmästerskapet i e-cycling vann Johan Norén på herrsidan och Cecilia Hansen på damsidan prestationspriset som delas ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse. Vinstpengarna skänker Norén till Skövde Cykelklubb och Hansen till Norbergs Cykelklubb där de ska investeras i föreningarnas verksamhet för att sänka tröskeln till rörelse.
Tillsammans för fler i rörelse under julen

Ta chansen och testa på en ny idrott.Flera av de specialidrottsförbund som ingår i Tillsammans för fler i rörelse erbjuder öppna och anpassade träningspass under julen.En perfekt aktivitet mellan pepparkaksbakandet och lutfisken.
Gymnastikförbundet, Orienteringsförbundet,Friidrottsförbundet, Basketbollförbundet, Roddförbundet och Dansförbundet anordnar alla olika aktiviteter under decembermånad.
–Jag är så imponerad av alla förbund som hittar nya vägar framåt och fortsätter erbjuda träning och gemenskap under väldigt speciella omständigheter. I slutet av novemberkom nya riktlinjer från WHO där det betonades att all rörelse är viktig och det känns väldigt bra att vi tillsammans med idrottsrörelsen kan vara med och sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse.
Stor satsning på e-cycling i Sverige
Sverige är världsledande på e-cycling. Den 9 december samlas eliten för första gången i ett officiellt världsmästerskap där den svenska truppen tävlar under Svenska Cykelförbundet. Genom initiativet Tillsammans för fler i rörelse får Svenska Cykelförbundet nu medel för att utveckla e-cyclingen i Sverige.
– Vi är jätteglada över att vara med på den här resan. E-cycling är ett väldigt fint exempel på hur Svenska Cykelförbundet arbetar för att utmana synen på traditionell träning och tävling. Det är också roligt att se hur gränserna mellan e-sport och mer traditionell idrott håller på att suddas ut, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse på Svenska Spel.
Daniel Berglind PhD i fysisk aktivitet på Karolinska Institutet och jurymedlem i Framåtfonden håller föredrag om folkhälsa och varför just stillasittandet i sig inte är farligt- OM du rör dig tillräckligt! Här finns delar av presentationen.