Tillsammans för fler i rörelse!

Vi hejar på svensk idrott

Tillsammans för fler i rörelse är ett projekt som Svenska Spel driver tillsammans med Riksidrottsförbundet. Projektet består dels av sponsringsavtal med specialidrottsförbund och dels av Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Rörelsefond.  Genom sponsringsavtal med 62 specialidrottsförbund bidrar vi till idrottens egen verksamhet för att få fler fysiskt aktiva och motverka en stillasittande livsstil. Genom att använda specialidrottsförbundens kunskap och kreativitet tror och hoppas vi kunna inkludera fler till att bli fysiskt aktiva. Den andra delen av samarbetet är Rörelsefonden där alla specialidrottsförbund har möjlighet att söka medel för projektidéer som sänker trösklarna för barn, ungdomar, vuxna och äldre att röra på sig.

Exempel på projekt som har fått medel via Rörelsefonden

Pensionärspingis

Bordtennisförbundet fick 100 000 kronor. Pengarna används för att bedriva bordtennis för personer över 65 år.

Playball

Playball är ett lekfullt träningsprogram framtaget av Basketbollförbundet med målet att få flera barn i åldrarna 3-6 år att röra på sig och ha kul.

Kälkåkning för alla

Genom att skapa mobila enheter i form av två släpvagnar med kompletta utrustningar för kälkåkning kan fler människor komma i kontakt med kälksport.

3×3 basket

Genom öppna 3×3 ungdoms- och breddturneringar och prova-på tillfällen för barn och ungdomar kommer fler i rörelse i en förenklad form av basket.

Rörelsebanken

Gymnastikförbundet har fått pengar för samla inspirationsmaterial och underlätta för ledare att förbereda roliga lektioner och träningspass som stimulerar den motoriska utvecklingen.

Rörelsekurvan

Rörelsekurvan är ett projekt för att ge barn möjlighet att få att uppleva glädjen och självförtroendet som kommer genom att röra på sig.

Hela Sverige trampar

Bilsportförbundet har fått pengar för sitt projekt Hela Sverige trampar, med syftet att tillgängliggöra bilsporten för fler personer.

Sverige på fötter

Friidrottsförbundet mål är att få hela Sverige på fötter med mottot att gör vad du vill, men sitt inte still!

#rowchallenge

Roddförbundet har fått medel för sin satsning #rowchallenge, som handlar om att tillgängliggör rodd i skolorna. Under årets Almedalsvecka fick besökarna prova på att ro och se ifall de kunde slå Patrik Hofbauers tid på 1000 meter rodd.

Wresfit

Wresfit är en gemensam träningsform skapad av Svenska Brottningsförbundet och är riktad till  såväl motionärer som brottare och nybörjare. Läs mer.

Bilsport on Tour

Bilsportförbundet har under sommaren 2019 varit på turné med målet att rekrytera fler medlemmar och öka intresset för bilsport. Turnén har resulterat i att 7500 unika besökare har provat på aktiviteter hos Svensk Bilsport och att cirka 300 000 personer har integrerat med förbundet.

Fotboll Fitness

Fotboll Fitness är en typ av organiserad spontanfotboll och spelas på en mindre plan där utövarna inte behöver någon fotbollsbakgrund. Fokus ligger på att förbättra hälsan på ett roligt och socialt sätt. I Fotboll Fitness ingår även Gåfotboll. Läs mer här.

Family on Board

Skateboardförbundet har fått medel för projektet Family on Board vars syfte är att få barn och vuxna att åka skateboard och röra på sig tillsammans.

Target Sprint

Genom Target Sprint och kombinationen skyttesport med löpning hoppas Skyttesportförbundet sätta fler personer i rörelse. Läs mer.

Innebandy Flex

Innebandy Flex är ett projekt från Innebandyförbundet. Genom förenklade spelregler är målet att ge fler personer möjligheten att spela innebandy.

Innebandy +

Innebandy + är ett projekt från Innebandyförbundet med målet att få fler äldre att testa på innebandy.

Everyone can play

Svenska Badmintonförbundet har fått 430.000 kr från Rörelsefonden för projektet Everyone can play. Målet är att erbjuda organiserad badmintonträning för fler.

Run All Around

Genom projektet Run All Around ges  deltagarna chansen att testa löpning i olika miljöer under olika årstider. Målet är att få fler människor att upptäcka glädjen, enkelheten och nyttan med löpning, oavsett tidigare erfarenhet. 

Tennis på gatan

Tennis på gatan erbjuder barn och ungdomar en chans att komma i kontakt med tennis under kontinuerliga former. Läs mer ›

Hela orten rullar

Sveriges Skateboardförbund (SSF) beviljades bidrag att driva integrationsprojektet Hela Orten Rullar. Projektet handlar om att ta fram verktyg för att underlätta för föreningar att snabbt komma igång med ett effektivt integrationsarbete och locka nyanlända ungdomar till skateboardkulturen.

Hittaut

Hittaut är Svenska Orienteringsförbundets projekt som syftar till att göra det enklare för alla att komma i kontakt med och testa orientering.

Svenska Spels samarbete med Riksidrottsförbundet

Tillsammans skapar vi en idrottsrörelse där alla får plats.

Rörelse är glädje, aktivitet och välmående. Och forskningen talar sitt tydliga språk, fysisk aktivitet är viktigt för så väl unga som gamla. Därför driver Svenska Spel och Riksidrottsförbundet initiativet Tillsammans för fler i rörelse!

Med hjälp av specialidrottsförbundens kunskap och kreativitet inspirerar vi fler att bli fysiskt aktiva. Dels genom sponsringsavtal, dels genom Rörelsefonden (tidigare Framåtfonden) där specialidrottsförbunden kan söka medel för projekt som underlättar för barn, unga, vuxna och äldre att röra på sig.

2017 startade vi tillsammans projektet Framåt för fler i rörelse som nu har bytt namn till Tillsammans för fler i rörelse. Vårt samarbete har redan satt över 200 000 personer i rörelse och nu förlänger vi  projektet vilket innebär att vi sammanlagt investerar drygt 150 miljoner kronor för att tillsammans skapa en idrottsrörelse där alla får plats – oavsett förutsättningar och prestationsnivå.

Projektet bidrar också till idrottens gemensamma vision där målet är en idrott som är nyfiken, välkomnande och utvecklande och där fler blir motiverade att hålla igång hela livet.

Riksidrottsförbundet och Svenska Spel har även avtal och samverkan kring Gräsroten, Elitidrottsstipendiet och matchfixning.

”Framförallt har stödet via Framåtfonden givit vår idrott möjlighet att presentera och engagera barn och ungdomar som normalt sett inte kommer i kontakt med vår idrott. Fler i rörelse och samtidigt en ”breddning” av vår idrott mot en målgrupp som vi genom undersökningar vet är väldigt intresserade.”

Christer SjööGeneralsekreterare, Tennisförbundet

”Vi representerar ju en relativt liten idrott i sammanhanget. Men den satsning som möjliggjorts inom ramen för Framåt för fler i rörelse har gjort stor skillnad i många av de engagerade föreningarna. Hundratals personer som annars inte hade kommit i kontakt med vår idrott har nu fått chansen att göra det och våra involverade föreningar har fått en del nya medlemmar bara tack vare satsningen. Satsningen har även gett inspiration till övriga föreningar som inte varit involverade tidigare.”

Dag JohanssonUtvecklingsansvarig, Kanotförbundet

”Samarbetet Framåt för fler i rörelse har fått samhället och golfen att uppmärksamma problematiken med alltför många stillasittande barn, ungdomar och vuxna.”

John LindbergProjektledare V/O Bredd och ansvarig för Footgolf, Golfförbundet

”Bra och inspirerande samarbete, ingenting är omöjligt, ser hela tiden möjlighet för aktiveringar och satsningar tillsammans!”

Jörgen EkwallMarknadschef, Bilsportförbundet

”Mycket positivt och lyhört samarbete! ”Prova-på-basket” aktiviteter som vi gemensamt gjorde med den speciellt framtagna 3×3-spelplanen som användes på Globentorget respektive i Helsingborg under SM-veckan hade ett mycket positivt resultat. Dessa båda aktiveringar, och då inte minst i Helsingborg, hade otroligt många aktiva och där blev effekten lokalt betydande med en god tillströmning av nya spelare till föreningarna i Helsingborg med omnejd.”

Mats Elsnitz 3x3 Manager, Basketbollförbundet

”Skapar fina förutsättningar för vårt, så viktiga arbete kring anläggningsfrågan. Ambassadörskapet lyfter fram starka profiler inom gymnastiken som ställer sig bakom detta viktiga budskap.”

Lotta DarlinMarknads- och kommunikationschef, Gymnastikförbundet

”Genom att bjuda in personer till att köra trampbil tillgängliggör vi vår idrott för fler. Många aspekter av trampbilsåkande går dessutom att föra över till vanlig racing, som bland annat känslan för fart och vikten av att svänga rätt i kurvor. Vår förhoppning är att deltagarna ska tycka aktiviteten är kul men också att de intresserar sig för våra andra racingformer.”

Disa GlaserUtbildningsansvarig, Bilsportförbundet

”En framgångsfaktor för att påverka folkhälsan positivt är att erbjuda fysisk aktivitet som inte bara innefattar de traditionella aktiviteterna vi har idag. Det gläder mig därför att många av projekten som blivit beviljade pengar har en intressant ingång som förhoppningsvis kan tilltala fler än de redan idag fysiskt aktiva.”

Daniel BerglindPhD forskare, Karolinska Institutet och jurymedlem, Framåtfonden

Nyheter

Nästan 100 000 deltagare i Orienteringsförbundets projekt hittaut

Orienteringsförbundets projekt hittaut har varit otroligt populärt under året. Närmare 7 700 checkpoints har funnits utplacerade i skog och mark och med nästan 100 000 deltagare, har deltagarantalet ökat med 128 procent jämfört med tidigare år.

–Orientering är ett enkelt och bra sätt att komma ut och röra på sig. Genom hittaut kan alla delta utifrån sina förutsättningar, oavsett ålder eller tidigare orienteringskunskaper. Tack till alla deltagare som investerat i sig själva och svensk folkhälsa under året – med hittaut bidrar vi till att fler kommer i rörelse, säger Linnea Börjars, samordnare för hittaut på Svenska Orienteringsförbundet.

Rörelsefonden delar ut miljoner till projekt som sänker tröskeln till rörelse

Kvarterstennis, Wresfit och digitala fallkurser. I samband med att Sveriges främsta idrottare prisades på Idrottsgalan tillkännagav också Svenska Spel och Riksidrottsförbundet vilka projekt som får medel ur Rörelsefonden 2021. – På Idrottsgalan, en kväll tillägnad idrottsrörelsen kändes det glädjande att få vara med och synliggöra det otroliga arbetet som specialidrottsförbunden gör för att skapa en idrottsrörelse där alla är välkomna, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef på Svenska Spel.

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2021.     

Svenska Basketbollförbundet får medel för att sätta upp 1 000 nya korgnät och skapa fler inspirerande basketplaner utomhus.

Svenska Brottningsförbundet får medel för att utveckla Wresfit, en träningsform anpassad för såväl motionärer som brottare.

Svenska Frisbeesportförbundet får medel för att tillgängliggöra sporten för fler genom att anordna kvartersfrisbee.

Svenska Judoförbundet får medel för att erbjuda digitala kurser i falltrygghet till äldre.

Svenska Simförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet får medel för projektet Simma, Hitta, Spring. Tillsammans vill förbunden skapa en plattform där familjer gemensamt kan testa på nya olika idrotter.

Svenska Tennisförbundet får medel för att rusta upp tennisbanor och anordna öppna prova-på tillfällen för ungdomar.

Medel till lokala cykelföreningar

Under det första officiella världsmästerskapet i e-cycling vann Johan Norén på herrsidan och Cecilia Hansen på damsidan prestationspriset som delas ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse. Vinstpengarna skänker Norén till Skövde Cykelklubb och Hansen till Norbergs Cykelklubb där de ska investeras i föreningarnas verksamhet för att sänka tröskeln till rörelse.

Tillsammans för fler i rörelse under julen

Ta chansen och testa på en ny idrott. Flera av de specialidrottsförbund som ingår i Tillsammans för fler i rörelse erbjuder öppna och anpassade träningspass under julen. En perfekt aktivitet mellan pepparkaksbakandet och lutfisken. 

GymnastikförbundetOrienteringsförbundet, Friidrottsförbundet, Basketbollförbundet, Roddförbundet och Dansförbundet anordnar alla olika aktiviteter under december månad.  

Jag är så imponerad av alla förbund som hittar nya vägar framåt och fortsätter erbjuda träning och gemenskap under väldigt speciella omständigheter. I slutet av november kom nya riktlinjer från WHO där det betonades att all rörelse är viktig och det känns väldigt bra att vi tillsammans med idrottsrörelsen kan vara med och sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse. 

Första officiella världsmästerskapet i e-cycling

Vem rullar först över mållinjen i det första världsmästerskapet i e-cycling? Den 9 december vet vi svaret. Följ sändningarna här.

Stor satsning på e-cycling i Sverige 

Sverige är världsledande på e-cycling. Den 9 december samlas eliten för första gången i ett officiellt världsmästerskap där den svenska truppen tävlar under Svenska Cykelförbundet. Genom initiativet Tillsammans för fler i rörelse får Svenska Cykelförbundet nu medel för att utveckla e-cyclingen i Sverige.

– Vi är jätteglada över att vara med på den här resan. E-cycling är ett väldigt fint exempel på hur Svenska Cykelförbundet arbetar för att utmana synen på traditionell träning och tävling. Det är också roligt att se hur gränserna mellan e-sport och mer traditionell idrott håller på att suddas ut, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse på Svenska Spel.

Framåt för fler i rörelse under höstlovet 

Höstlovet är ett perfekt tillfälle att testa nya aktiviteter. Med medel ur Framåtfonden anordnar Triathlonförbundet, Friidrottsförbundet, TennisförbundetVolleybollförbundet och Curlingförbundet öppna prova-på tillfällen för såväl nybörjare som vana idrottare under höstlovet.  Det känns jättebra att vi kan stötta idrottsförbunden i sitt arbete med att sänka tröskeln till rörelse. Höstlovet innebär för många lite extra ledighet, ett perfekt tillfälle att testa en ny idrott tillsammans med en familjemedlem, kollega eller vän, säger Linn Rydstedt, projektledare för Framåtfonden.  

Medel till lokala orienteringsföreningar genom Framåt för fler i rörelse

Under hösten har de svenska mästarna i orientering korats. I samarbete med projektet Framåt för fler i rörelse har även ett prestationspris delats ut. Priset har delats ut till de som har gjort de bästa prestationerna i förhållande till sin förmåga och vinstpengarna går till orienteringsföreningarnas verksamhet för att få fler fysiskt aktiva. Alice Hugosson, Gustav Bergman, Martin Regborn, Sanna Fasth, Emma Bjessmo, Axel Granqvist och stafettlaget Markbygdens OK har alla vunnit 5000 kronor att donera till valfri förening. 

– Det känns självklart att dela på vinstsumman, hälften till min moderklubb Sundsvall OK och hälften till hemklubben IFK Lidingö. Jag har varit aktiv hela livet och mår fantastiskt bra av att komma ut, hoppas att medlen gör så att fler upptäcker glädjen i att orientera, säger Alice Hugosson.  

– Vi vill vara med och stötta idrottens egen verksamhet för att få fler fysiskt aktiva. Svenska Orienteringsförbundet och dess föreningar gör ett fantastiskt jobb med att försöka skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett ambitionsnivå. Jag hoppas att vinstsummorna kan ytterligare hjälpa föreningarna i deras arbete, säger Linn Rydstedt, projektledare för Framåt för fler i rörelse.   

Action Archery

Action Archery är en fartfylld lagidrott som avgörs i tre matcher. Intresset har varit stort hos Bågskytteförbundet sedan starten och projektet har lockat såväl nybörjare som vana bågskyttar. I våras fick projektet medel ur Framåtfonden.

– Action Archery ger oss flera nya dimensioner så som kondition, strategi och rörlighet, vilket tilltalar fler samtidigt som det ger vanliga bågskyttar ett roligt sätt att träna annat än ren precision, säger Cenneth Åhlund, generalsekreterare på Bågskytteförbundet.

– Genom att utmana synen på traditionell träning och tävling har Bågskytteförbundet fått fler ungdomar i rörelse, roligt och imponerande, säger Linn Rydstedt, projektledare för Framåtfonden.

Träna tillsammans med Gymnastikförbundet

Gymnastikförbundet har tagit fram ett träningsprogram som kan utföras utomhus och utan redskap. Programmet har finansierats genom Framåt för fler i rörelse och målet är att inspirera fler till att träna och röra på sig.

Wresfit  hösten 2020 

Är du nyfiken på brottningens grunder och vill testa en ny träningsform? Från norr till söder startar nu höstens Wresfit pass. Hösten 2018 fick Wresfit medel ur Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma Framåtfond för sin förmåga att utmana den traditionella synen på träning och locka fler till ett aktivt liv

 Wresfit riktar sig till alla som vill prova på en utmanade träningsform. Oavsett om du är glad motionär eller gammal brottare, vårt mål är att alla ska kunna vara med, säger Zakarias Tallrothsportchef på Svenska Brottningsförbundetförbundet. 

Innebandy Flex

Innebandy Flex är ett projekt från Innebandyförbundet. Genom förenklade spelregler är målet att ge fler personer möjligheten att spela innebandy. Under hösten 2019 fick projektet medel ur Framåtfonden. Nu förbereder sig föreningarna för höstens pass.

Enligt en färsk rapport från Centrum för idrottsforskning är antalet barn som idrottar i en förening rekordlågt. 

På grund av ett stort fokus på tävling och prestation ser vi idag att många väljer att sluta att idrotta. Innebandy Flex är ett fantastiskt exempel på att det inte alltid behöver handla om att vinna. Här är det viktiga istället att hitta ett roligt och enkelt sätt att röra på sig tillsammans, säger Linn Rydstedt, projektledare för Framåtfonden.

Framåt för fler i rörelse under Tennisens dag  

Den 22 augusti bjuder Svenska Tennisförbundet in till öppna prova-på tillfällen för hela familjen. Målet är att fler ska få komma i kontakt med sporten och uppleva glädjen i att spela tennis. En del av projektmedlen kommer från projekt Framåt för fler i rörelse.  

Mellan klockan 14 och 16 den 22 augusti kommer Svenska Tennisförbundet tillsammans med 88 lokala klubbar runt om i Sverige erbjuda de som önskar chansen att lära sig tennisens grunder på ett enkelt och roligt sätt. Det är första gången som Tennisens dag arrangeras och planen är att det ska bli ett rikstäckande event som återkommer varje år. 

Ta chansen  testa triathlon  

Gillar du simning, löpning och cykling? Då är Try Triathlon något för dig. Projektet har fått medel ur Framåtfonden och genom anpassade sträckor ges även nybörjare chansen att genomföra ett triathlonFör att genomföra ett Try Triathlon ska deltagarna simma 300 meter, cykla 7 km och springa 2 km. Vid ett medellångt triathlon är motsvarande sträckor 3000 meter, 80 km och 20 km. 

 Att genomföra ett medellångt triathlon kan kännas som en omöjlighet för de flesta och därför är Try Triathlon ett perfekt första steg. Deltagarna får fortfarande uppleva farten och styrkan som finns i ett triathlon men istället för månader av förberedelser kan utövarna använda cykeln och badkläderna som finns hemma, säger Jimmy Sandberg, projektledare för Framåtfonden.

Framåt för fler i rörelse tillsammans med systrarna Thurin under Beachvolley-SM  

Förra veckan gick årets Beachvolley-SM av stapeln, i samband med mästerskapet fanns också möjligheten att testa beachvolley tillsammans med Sanna och Tina Thurin. Systrarna som under helgen vann sitt tredje SM-guld på fyra år tog sig även tiden att leda de öppna prova-på tillfällena som arrangerades genom projektet Framåt för fler i rörelse. Deltagare i alla olika åldrar ville testa på att spela beachvolley tillsammans med två av de bästa spelarna i Sverige. 

 Att systrarna Thurin ställer upp betyder jättemycket och det lockar verkligen fler att vilja testa på sporten. Vilket är precis det vi hoppas uppnå med våra aktiveringar, att fler hittar glädjen i att röra på sig. Det är tredje året som vi är på plats på Tylösand under Beachvolley-SM och det är lika roligt och givande varje år, säger Jimmy Sandberg, projektledare för Framåt för fler i rörelse. 

Beachvattenpolo för alla

Under sommaren har beachvattenpolo arrangerats på ett antal bad runt om i Sverige. Alla som vill har varit välkomna att testa på sporten, som är både rolig och fartfylld. Projektet arrangerades av Svenska Simförbundet och finansierades med medel ur Framåtfonden.

– Projektet Beachpolo har gått ut på att introducera vattenpolo till nya målgrupper.  Intresset har varit stort, många har varit nyfikna på sporten och velat lära sig mer, säger Stefan Keisu, verksamhetsutvecklare för vattenpolo på Simförbundet.

Tennisläger för ungdomar i Skellefteå, Östersund, Örnsköldsvik och Hudiksvall   

Tennisförbundet vill att fler ska få chansen att testa på tennis och genom projektet Kvarterstennis anordnade de en tennisturné genom Norrland. Första stoppet var Skellefteå och sedan följde tennisläger i Östersund, Örnsköldsvik och Hudiksvall. Projektet finansierades genom Framåtfonden.

– Vi har haft med oss tennisracketar, bollar och frukt samt diverse verktyg för att rusta upp asfaltsbanorna. Kvarterstennis har varit helt gratis och ungdomarna har kunnat komma och gå som det passar dem. Många har tagit chansen att testa tennis, vilket såklart är väldigt roligt, säger Dino Ilecic, projektledare på Tennisförbundet.

Daniel Berglind PhD i fysisk aktivitet på Karolinska Institutet och jurymedlem i Framåtfonden håller föredrag om folkhälsa och varför just stillasittandet i sig inte är farligt- OM du rör dig tillräckligt! Här finns delar av presentationen.

Sök medel

Är du intresserad av att söka medel ur Rörelsefonden? Medel delas ut en gång per år och det är specialidrottsförbunden (72 st) som har möjlighet att söka.

Kontakta ditt specialidrottsförbund om du har någon idé som du tror passar in under Rörelsefonden. Vi vill att projektidéerna ska inkluderar fler och syfta till att få fler människor i rörelse. En jurygrupp bestående av personer från Riksidrottsförbundet, Svenska Spel samt forskare inom fysisk aktivitet från Karolinska Institutet utvärderar sedan projekten baserat på deras förmåga att utmana den traditionella synen på träning och tävling samt sänka trösklarna för barn, ungdomar, vuxna och äldre att kunna vara fysiskt aktiva hela livet. Har du frågor kring ansökan, ta gärna kontakt med Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse.

Sammanställning över alla projekt som beviljats medel ur Rörelsefonden (tidigare Framåtfonden)

Specialidrottsförbund Projektidé
Svenska Badmintonförbundet Best on court
Svenska Basketbollförbundet 3X3
Svenska Friidrottsförbundet Sverige på fötter
Svenska Golfförbundet Footgolf
Svenska Gymnastikförbundet Rörelsebanken
Svenska Innebandyförbundet Innebandy 65+
Svenska Kanotförbundet Familjepaddling
Svenska Roddförbundet Kust till kust
Svenska Skateboardförbundet Hela orten rullar
Svenska Basketbollförbundet Playball
Svenska Orienteringsförbundet Hittaut
Svenska Kälksportförbundet Kälksport för alla
Svenska Volleybollförbundet Alla kan spela beachvolley
Svenska Bordtennisförbundet +65
Svenska Judoförbundet Falltrygghet
Svenska Tennisförbundet Tennis på gatan
Svenska Rugbyförbundet NCX
Svenska Danssportförbundet Each one teach one
Svenska Ishockeyförbundet Rörelsekurvan
Sveriges Akademiska idrottsförbund Utbildning för aktivitetsledare
Svenska Brottningsförbundet Wresfit
Svenska Badmintonförbundet Fortsatt satsning på projektet Best on Court
Svenska Orienteringsförbundet Fortsatt satsning på projektet Hittaut
Svenska Roddförbundet #Rowchallenge
Svenska Roddförbundet Fortsatt satsning på projektet Kust till kust
Svenska Tennisförbundet Fortsatt satsning på projektet Tennis på gatan
Svenska Basketbollförbundet Hemmaplan
Svenska Skyttesportförbundet Target Sprint
Svenska Kanotförbundet Fortsatt satsning på projektet Familjepaddling
Svenska Bowlingförbundet Bowla mera
Svenska Budo och Kampsportsförbundet MotoriQ
Svenska Bilsportförbundet Hela Sverige trampar
Svenska Motionsidrottsförbundet Korpen Pigg och glad
Svenska Skidförbundet Fritids på snö
Svenska Simidrottsförbundet Mer för fler
Svenska Fotbollförbundet Fotboll fitness
Svenska Ishockeyförbundet Pay & Play
Svenska Innebandy-, Handboll- och Ishockeyförbundet Fitness-sport
Svenska Golf- och Bowlingförbundet JA! Tillsammans för ökad livskvalité
Svenska Curlingförbundet Mini-Curling
Svenska Bandyförbundet 3 mot 3
Svenska Cricketförbundet Familjecricket
Svenska Friidrottsförbundet Run all around
Svenska Brottningsförbundet Wresfit
Svenska Innebandyförbundet Innebandy Flex
Svenska Skateboardförbundet Family on board
Svenska Triathlonförbundet Try Triathlon
Svenska Fotbollförbundet Gåfotboll
Svenska Motionsidrottsförbundet Korpen Pickleball
Badmintonförbundet Badminton hela livet
Bågskytteförbundet Action Archery
Basketboll- och Ishockeyförbundet Funmaps
Fäktförbundet Fencing for all
Klätterförbundet Ski Upp!
Seglarförbundet Segling hela livet
Simförbundet Beachpolo
Tennisförbundet Kvarterstennis
Volleybollförbundet Urban Volley

Tillsammans för fler i rörelse övningsbank

I övningsbanken har vi samlat de projekt där rörelseövningar står i centrum. Rörelseövningarna fokuserar på viktiga moment som behövs som grund i alla idrotter, exempelvis bra balans och koordination. Materialet i banken kan användas av idrottslärare, föreningsledare eller dig som söker inspiration till eftermiddagens lekstund med barnen. Ta del av övningarna och bli inspirerad till att röra på dig.

Rörelsebanken är fylld med exempel på motorisk träning för barn mellan 7 och 12 år.

På rörelsekurvan.se finns olika lekar som är lätta att utföra i hemmamiljö och som utvecklar olika rörelseförmågor som är viktiga att få med sig i tidig ålder.

#framåtförflerirörelse