Tillsammans för fler i rörelse!

Vi hejar på svensk idrott

Tillsammans för fler i rörelse är ett projekt som Svenska Spel driver tillsammans med Riksidrottsförbundet. Projektet består dels av sponsringsavtal med specialidrottsförbund och dels av Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Rörelsefond.  Genom sponsringsavtal med 63 specialidrottsförbund bidrar vi till idrottens egen verksamhet för att få fler fysiskt aktiva och motverka en stillasittande livsstil. Genom att använda specialidrottsförbundens kunskap och kreativitet tror och hoppas vi kunna inkludera fler till att bli fysiskt aktiva. Den andra delen av samarbetet är Rörelsefonden där alla specialidrottsförbund har möjlighet att söka medel för projektidéer som sänker trösklarna för barn, ungdomar, vuxna och äldre att röra på sig.

Exempel på projekt som har fått medel via Rörelsefonden

Pensionärspingis

Bordtennisförbundet fick 100 000 kronor. Pengarna används för att bedriva bordtennis för personer över 65 år.

Playball

Playball är ett lekfullt träningsprogram framtaget av Basketbollförbundet med målet att få flera barn i åldrarna 3-6 år att röra på sig och ha kul.

Kälkåkning för alla

Genom att skapa mobila enheter i form av två släpvagnar med kompletta utrustningar för kälkåkning kan fler människor komma i kontakt med kälksport.

3×3 basket

Genom öppna 3×3 ungdoms- och breddturneringar och prova-på tillfällen för barn och ungdomar kommer fler i rörelse i en förenklad form av basket.

Rörelsebanken

Gymnastikförbundet har fått pengar för samla inspirationsmaterial och underlätta för ledare att förbereda roliga lektioner och träningspass som stimulerar den motoriska utvecklingen.

Rörelsekurvan

Rörelsekurvan är ett projekt för att ge barn möjlighet att få att uppleva glädjen och självförtroendet som kommer genom att röra på sig.

Hela Sverige trampar

Bilsportförbundet har fått pengar för sitt projekt Hela Sverige trampar, med syftet att tillgängliggöra bilsporten för fler personer.

Sverige på fötter

Friidrottsförbundet mål är att få hela Sverige på fötter med mottot att gör vad du vill, men sitt inte still!

#rowchallenge

Roddförbundet har fått medel för sin satsning #rowchallenge, som handlar om att tillgängliggör rodd i skolorna. Under årets Almedalsvecka fick besökarna prova på att ro och se ifall de kunde slå Patrik Hofbauers tid på 1000 meter rodd.

Wresfit

Wresfit är en gemensam träningsform skapad av Svenska Brottningsförbundet och är riktad till  såväl motionärer som brottare och nybörjare. Läs mer.

Bilsport on Tour

Bilsportförbundet har under sommaren 2019 varit på turné med målet att rekrytera fler medlemmar och öka intresset för bilsport. Turnén har resulterat i att 7500 unika besökare har provat på aktiviteter hos Svensk Bilsport och att cirka 300 000 personer har integrerat med förbundet.

Fotboll Fitness

Fotboll Fitness är en typ av organiserad spontanfotboll och spelas på en mindre plan där utövarna inte behöver någon fotbollsbakgrund. Fokus ligger på att förbättra hälsan på ett roligt och socialt sätt. I Fotboll Fitness ingår även Gåfotboll. Läs mer här.

Family on Board

Skateboardförbundet har fått medel för projektet Family on Board vars syfte är att få barn och vuxna att åka skateboard och röra på sig tillsammans.

Target Sprint

Genom Target Sprint och kombinationen skyttesport med löpning hoppas Skyttesportförbundet sätta fler personer i rörelse. Läs mer.

Innebandy Flex

Innebandy Flex är ett projekt från Innebandyförbundet. Genom förenklade spelregler är målet att ge fler personer möjligheten att spela innebandy.

Innebandy +

Innebandy + är ett projekt från Innebandyförbundet med målet att få fler äldre att testa på innebandy.

Everyone can play

Svenska Badmintonförbundet har fått 430.000 kr från Rörelsefonden för projektet Everyone can play. Målet är att erbjuda organiserad badmintonträning för fler.

Run All Around

Genom projektet Run All Around ges  deltagarna chansen att testa löpning i olika miljöer under olika årstider. Målet är att få fler människor att upptäcka glädjen, enkelheten och nyttan med löpning, oavsett tidigare erfarenhet. 

Nothing but Net

Basketbollförbundet har fått medel ur Rörelsefonden för Nothing but Net vars syfte är att rusta upp basketplaner runt om i Sverige.

Tennis på gatan

Tennis på gatan erbjuder barn och ungdomar en chans att komma i kontakt med tennis under kontinuerliga former. Läs mer ›

Hela orten rullar

Sveriges Skateboardförbund (SSF) beviljades bidrag att driva integrationsprojektet Hela Orten Rullar. Projektet handlar om att ta fram verktyg för att underlätta för föreningar att snabbt komma igång med ett effektivt integrationsarbete och locka nyanlända ungdomar till skateboardkulturen.

Hittaut

Hittaut är Svenska Orienteringsförbundets projekt som syftar till att göra det enklare för alla att komma i kontakt med och testa orientering.

Svenska Spels samarbete med Riksidrottsförbundet

Tillsammans skapar vi en idrottsrörelse där alla får plats.

Rörelse är glädje, aktivitet och välmående. Och forskningen talar sitt tydliga språk, fysisk aktivitet är viktigt för så väl unga som gamla. Därför driver Svenska Spel och Riksidrottsförbundet initiativet Tillsammans för fler i rörelse!

Med hjälp av specialidrottsförbundens kunskap och kreativitet inspirerar vi fler att bli fysiskt aktiva. Dels genom sponsringsavtal, dels genom Rörelsefonden (tidigare Framåtfonden) där specialidrottsförbunden kan söka medel för projekt som underlättar för barn, unga, vuxna och äldre att röra på sig.

2017 startade vi tillsammans projektet Framåt för fler i rörelse som nu har bytt namn till Tillsammans för fler i rörelse. Vårt samarbete har redan satt över 200 000 personer i rörelse och nu förlänger vi  projektet vilket innebär att vi sammanlagt investerar drygt 150 miljoner kronor för att tillsammans skapa en idrottsrörelse där alla får plats – oavsett förutsättningar och prestationsnivå.

Projektet bidrar också till idrottens gemensamma vision där målet är en idrott som är nyfiken, välkomnande och utvecklande och där fler blir motiverade att hålla igång hela livet.

Riksidrottsförbundet och Svenska Spel har även avtal och samverkan kring Gräsroten, Elitidrottsstipendiet och matchfixning.

”Framförallt har stödet via Framåtfonden givit vår idrott möjlighet att presentera och engagera barn och ungdomar som normalt sett inte kommer i kontakt med vår idrott. Fler i rörelse och samtidigt en ”breddning” av vår idrott mot en målgrupp som vi genom undersökningar vet är väldigt intresserade.”

”Vi representerar ju en relativt liten idrott i sammanhanget. Men den satsning som möjliggjorts inom ramen för Framåt för fler i rörelse har gjort stor skillnad i många av de engagerade föreningarna. Hundratals personer som annars inte hade kommit i kontakt med vår idrott har nu fått chansen att göra det och våra involverade föreningar har fått en del nya medlemmar bara tack vare satsningen. Satsningen har även gett inspiration till övriga föreningar som inte varit involverade tidigare.”

”Samarbetet Framåt för fler i rörelse har fått samhället och golfen att uppmärksamma problematiken med alltför många stillasittande barn, ungdomar och vuxna.”

”Bra och inspirerande samarbete, ingenting är omöjligt, ser hela tiden möjlighet för aktiveringar och satsningar tillsammans!”

”Mycket positivt och lyhört samarbete! ”Prova-på-basket” aktiviteter som vi gemensamt gjorde med den speciellt framtagna 3×3-spelplanen som användes på Globentorget respektive i Helsingborg under SM-veckan hade ett mycket positivt resultat. Dessa båda aktiveringar, och då inte minst i Helsingborg, hade otroligt många aktiva och där blev effekten lokalt betydande med en god tillströmning av nya spelare till föreningarna i Helsingborg med omnejd.”

”Skapar fina förutsättningar för vårt, så viktiga arbete kring anläggningsfrågan. Ambassadörskapet lyfter fram starka profiler inom gymnastiken som ställer sig bakom detta viktiga budskap.”

”Genom att bjuda in personer till att köra trampbil tillgängliggör vi vår idrott för fler. Många aspekter av trampbilsåkande går dessutom att föra över till vanlig racing, som bland annat känslan för fart och vikten av att svänga rätt i kurvor. Vår förhoppning är att deltagarna ska tycka aktiviteten är kul men också att de intresserar sig för våra andra racingformer.”

”En framgångsfaktor för att påverka folkhälsan positivt är att erbjuda fysisk aktivitet som inte bara innefattar de traditionella aktiviteterna vi har idag. Det gläder mig därför att många av projekten som blivit beviljade pengar har en intressant ingång som förhoppningsvis kan tilltala fler än de redan idag fysiskt aktiva.”

Nyheter

Sex förbund får medel ur Rörelsefonden 2022

Streetfotboll, utomhusklättring och tennis för äldre. På gårdagens Idrottsgala meddelade Svenska Spel och Riksidrottsförbundet vilka projekt som får medel ur Rörelsefonden 2022. – Det är glädjande att vi kan bidra till och stötta det otroliga arbete som specialidrottsförbunden gör för att fler ska kunna röra på sig, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef på Svenska Spel.

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2022:

Svenska Badmintonförbundet får medel för att utveckla AirBadminton, en variant av badminton som möjliggör spel var som helst, när som helst.

Svenska Basketbollförbundet får medel för att fortsätta succéprojektet Nothing But Net med målet att skapa fler inspirerande basketplaner utomhus.

Svenska Klätterförbundet får medel för att tillgängliggöra sporten genom fler tillfällen för utomhusklättring.

Svenska Fotbollförbundet får medel för att möjliggöra streetfotboll för barn, unga, vuxna och äldre.

Svenska Bangolfförbundet får medel för att tillgängliggöra bangolfen för fler, oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

Svenska Tennisförbundet får medel för att integrera fler äldre i tennisgemenskapen.

Squash-SM

I helgen avgjordes SM i squash i Lidköping. Moa Bönnemark och Rasmus Hult vinnare i respektive dam- och herrklassen fick motta Hejapriset som delades ut i samarbete med Tillsammans för fler i rörelse. Priset innebär 5000 kronor var till respektive spelare och 5000 kronor var att donera till valfri squashförening. Moa Bönnemark valde hemklubben Malmö Squash Club och Rasmus Hult
valde Intersquash Club.

– Intersquash Club är klubben i mitt hjärta. De har haft det ganska tufft senaste åren så jag är glad om jag kan hjälpa till, säger Rasmus Hult.

25 000 till innebandyföreningar genom Hejapriset

Amanda Delgado Johansson vid prisutdelningen av matchens lirare

Under Sveriges matcher i innebandy-VM fick matchens lirare även motta Hejapriset som delades ut i samarbete med Tillsammans för fler i rörelse. Förutom äran innebar det också att matchens lirare vann 5 000 kronor att skänka till valfri svensk innebandyförening.

Efter Sveriges premiär utsågs Moa Tschöp till matchen lirare, Moa valde hemklubben FBC Kalmarsund. Efter grundspelsmatcherna mot Tyskland respektive Finland valde Ellen Rasmussen moderklubben Malmö FBC och Amanda Delgado Johansson Hagunda IF. Efter kvartsfinalen valde Wilma Johansson moderklubben IBK Luleå och i semifinalen var det Ida Sundberg som tog hem utmärkelsen. Ida valde Grunden Bois i Göteborg.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Under innebandy-VM känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till föreningar som betyder mycket för dem. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att föreningarna kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Linn Rydstedt, sponsringsprojektledare på Svenska Spel

Hejapris till Karolin och Gustav

Karolin Ohlsson och Gustav Bergman, vinnarna av Swedish League-finalen i orientering fick också motta varsitt Hejapris. Karolin valde att skänka prispengarna till Järla Orientering och Gustav sin moderklubb OK Ravinen.

Jag är mycket nöjd över att få ta emot ”hejapriset”! Självklart går pengarna till min klubb Järla orientering. Detta främst för det är den klubb som ligger närmast hjärtat men även som tack för all stöttning jag fått under åren, säger Karolin Ohlsson.

OK Ravinen är min moderklubb som har gjort så otroligt mycket för mig som elitidrottare. Att kunna erbjuda hela spektrumet från nybörjarträning och breddverksamhet till den yttersta elitverksamheten, och ha verktyg för att möta alla medlemmar på den nivån de är på är fantastiskt, säger Gustav Bergman.

Stort grattis till såväl Karolin och Gustav som Järla Orientering och  och OK Ravinen. Jag tror och hoppas att pengarna kommer möjliggöra för fler unga och vuxna att upptäcka glädjen i orientering, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse.

Nästan 1000 besökare på årets Kvarterstennisturné

Succén Kvarterstennis fortsätter. När vi nu sammanfattar sommarens aktiviteter konstaterar vi nästan 1000 besök och många glada tennisspelande barn och ungdomar.

Genom Kvarterstennis lyckas Svenska Tennisförbundet verkligen sänka tröskeln till rörelse. Vi är så glada över att kunna var med och möjliggöra det här initiativet genom Rörelsefonden, säger Linn Rydsted, projektledare för Rörelsefonden.

Try Triathlon sommaren 2021

Try Triathlon är ett projekt från Svenska Triathlonförbundet med syftet att sprida rörelse- och träningsglädje samt att fler ska testa kombinationen av simning, cykling och löpning. Try Triathlon kräver inte några tidigare erfarenheter och passar såväl nyfikna motionärer som idrottare. Årets Try Triathlon aktiviteter pågår från maj till september. 

– Hittills har samtliga tillfällen varit mycket uppskattade, såväl deltagare som anhöriga har varit mycket nöjda. Förbipasserande har också stannat upp och visat intresse för triathlon, vissa har till och med kommit tillbaka för att själva testa, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse.

Svenska mästarna donerar Hejapriset till fem olika volleybollföreningar

Vinnarna av årets SM i beachvolley valde att skänka prispengarna från Hejapriset till fem olika volleybollföreningar runt om i landet.  – Vi vill skänka pengarna till Göteborg Beachvolley Club för att de har en stor ungdomsverksamhet som vi hoppas kommer kunna växa ännu mer och ge fler chansen att upptäcka vår fantastiska sport, säger Anna Rydenberg och Sara Malmström, årets SM-vinnare på damsidan.

Foto: Robert Boman

Hejapris till vinnare av årets SM i Rallycross

Årets SM-vinnare i Rallycross fick även motta Hejapriset som delades ut i samarbete Tillsammans för fler i rörelse. Priset innebär att vinnarna får 10 000 kr vardera varav 5 000kr doneras till valfri bilsportklubb till förmån för den utvalda klubbens barn och ungdomsverksamhet. Resterande 5 000kr erhålls som träningsbidrag till vinnarna. Stort grattis till alla SM-vinnare 2021!

Tillsammans för fler i rörelse under curling-VM för damer

Stort grattis till fjärde platsen i årets curling-VM. Riktigt bra jobbat!

Medel till lokala cykelföreningar genom Hejapriset

I den nyligen avslutade skandinaviska cupen i e-cycling stod Marlene Bjärehed för en fantastisk insats när hon cyklade hem vinsten på damsidan. På herridan kom Marcus Dorsch fyra och blev därmed bäste svensk. I samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse fick båda motta Hejapriset. Prispengarna har de valt att donera till FK Trampen respektive Norhthern XC Sportsclub.

– Vi är så glada över att få vara med och stötta Svenska Cykelförbundet i deras verksamhet för att få fler fysiskt aktiva och att vi tillsammans kan skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett förutsättningar. Jag hoppas att vinstsumman kan ytterligare hjälpa föreningarna i deras arbete med att sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse.

Tillsammans för fler på curlingbanan

Tillsammans för fler i rörelse är stolt sponsor till herrlandslaget i curling som på fredag inleder sin VM-resa.

Hejapriset under SM-finalen i bandy

Under lördagens SM-final i bandy blev VSK Bandys Isabelle Larsson utsedd till Årets Komet och fick därmed även ta emot Hejapriset som delades ut i samarbete med Tillsammans för fler i rörelse. Prispengarna från Hejapriset har Larsson valt att ge till moderklubben. – Det känns självklart att välja VSK Bandy och deras flickverksamhet. De är våra framtida damspelare och jag vill att de ska få förutsättningarna för att nå sina mål och drömmar, säger målvaktsstjärnan.

Malmö Open

Foto: Parasport Sverige

Tillsammans för fler i rörelse ambassadörerna Niklas och Emelie deltog i den digitala versionen av Malmö Open för att berätta om kreativa och roliga sätt att hålla sig i rörelse.

Rörelsefonden möjliggör tennisläger sommaren 2021

Svenska Tennisförbundet får medel ur Rörelsefonden för att fortsätta succéprojektet Kvarterstennis. Till sommaren planeras tennisläger i Köping, Borlänge, Gävle och på Väddö. Varje stopp inleds med att rusta upp banorna efter behov, städa bort skräp och glas, sätta upp nät samt fylla i linjerna. Efter det kommer Svenska Tennisförbundet tillsammans med de lokala tennisklubbarna erbjuda en veckas gratis tennisläger för ungdomarna.

– Vi är jätteglada över att kunna vara med och möjliggöra Kvarterstennis. Svenska Tennisförbundet är duktiga på att göra tennisen tillgänglig för fler, såväl Kvarterstennis som Tennis på Gatan når verkligen nya målgrupper, säger Linn Rydstedt, projektledare Rörelsefonden.

Tillsammans för fler i rörelse under curling-SM

I början av februari korades de svenska mästarna i curlingklassen mixed dubbel landslag. Där vann Almida de Val, Oskar Eriksson, Robin Ahlberg och Therese Westman 5 000 kronor var att skänka till valfri curlingförening. Hejapriset som gick till de spelare som gått hela vägen till SM-final, delades ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse.

– Vi vill vara med och stötta idrottens egen verksamhet för att få fler fysiskt aktiva. Svenska Curlingförbundet och alla föreningar runt om i Sverige gör ett fantastiskt jobb med att försöka skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett ambitionsnivå. Jag hoppas att prissummorna kan ytterligare hjälpa föreningarna i deras arbete med att sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse

Wresfit Challenge

Wresfit är ett projekt från Svenska Brottningsförbundet som fått medel ur Rörelsefonden. Nu kickstartar de 2021 med en utmaning som passar såväl nybörjare som vana idrottare.

– Mellan den 15 februari och 16 mars kommer vi varje dag att presentera en ny utmaning. Det kan vara ett kort träningspass, tips på övningar eller fysiska utmaningar. De kan utföras på en mindre yta, individuellt, med partnern, ett barn eller varför inte tillsammans med hunden, säger Zakarias Tallroth, Sportchef på Svenska Brottningsförbundet.

20 000 till svensk ungdomsidrott under Volleyboll Grand Prix

Foto: Robert Boman

I helgen avgjordes Volleyboll Grand Prix i Uppsala. För sin positiva energi och sitt goda sportsliga beteende fick volleybollspelarna Isabelle Falck, Lucas Nordström, Ewelina Granberg och Filip Bratic ta emot Hejapriset som delades ut i samarbete med Tillsammans för fler i rörelse.

Falck, Nordström, Granberg och Bratic vann 5 000 kronor var att skänka till valfri volleybollförening där prispengarna ska gå till föreningens ungdomsverksamhet.

– Vi är så glada över att få vara med och stötta Svenska Volleybollförbundet och volleybollföreningarna. I samband med Grand Prix där några av våra främsta volleybollspelare möts känns det fint att också kunna ge tillbaka till föreningarnas ungdomsverksamheter. Jag hoppas att prispengarna kan ytterligare hjälpa föreningarna i deras arbete med att sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse.

Nästan 100 000 deltagare i Orienteringsförbundets projekt hittaut

Orienteringsförbundets projekt hittauthar varit otroligt populärt under året. Närmare 7 700 checkpoints har funnits utplacerade i skog och mark och med nästan 100 000 deltagare, har deltagarantalet ökat med 128 procent jämfört med tidigare år.

–Orientering är ett enkelt och bra sätt att komma ut och röra på sig. Genom hittaut kan alla delta utifrån sina förutsättningar, oavsett ålder eller tidigare orienteringskunskaper. Tack till alla deltagare som investerat i sig själva och svensk folkhälsa under året – med hittaut bidrar vi till att fler kommer i rörelse, sägerLinnea Börjars,samordnare för hittaut på Svenska Orienteringsförbundet.

Daniel Berglind PhD i fysisk aktivitet på Karolinska Institutet och jurymedlem i Framåtfonden håller föredrag om folkhälsa och varför just stillasittandet i sig inte är farligt- OM du rör dig tillräckligt! Här finns delar av presentationen.

Sök medel

Är du intresserad av att söka medel ur Rörelsefonden? Medel delas ut en gång per år och det är specialidrottsförbunden (72 st) som har möjlighet att söka.

Kontakta ditt specialidrottsförbund om du har någon idé som du tror passar in under Rörelsefonden. Vi vill att projektidéerna ska inkluderar fler och syfta till att få fler människor i rörelse. En jurygrupp bestående av personer från Riksidrottsförbundet, Svenska Spel samt forskare inom fysisk aktivitet från Karolinska Institutet utvärderar sedan projekten baserat på deras förmåga att utmana den traditionella synen på träning och tävling samt sänka trösklarna för barn, ungdomar, vuxna och äldre att kunna vara fysiskt aktiva hela livet. Har du frågor kring ansökan, ta gärna kontakt med Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse.

Sammanställning över alla projekt som beviljats medel ur Rörelsefonden (tidigare Framåtfonden)

Specialidrottsförbund Projektidé
Svenska Badmintonförbundet Best on court
Svenska Basketbollförbundet 3X3
Svenska Friidrottsförbundet Sverige på fötter
Svenska Golfförbundet Footgolf
Svenska Gymnastikförbundet Rörelsebanken
Svenska Innebandyförbundet Innebandy 65+
Svenska Kanotförbundet Familjepaddling
Svenska Roddförbundet Kust till kust
Svenska Skateboardförbundet Hela orten rullar
Svenska Basketbollförbundet Playball
Svenska Orienteringsförbundet Hittaut
Svenska Kälksportförbundet Kälksport för alla
Svenska Volleybollförbundet Alla kan spela beachvolley
Svenska Bordtennisförbundet +65
Svenska Judoförbundet Falltrygghet
Svenska Tennisförbundet Tennis på gatan
Svenska Rugbyförbundet NCX
Svenska Danssportförbundet Each one teach one
Svenska Ishockeyförbundet Rörelsekurvan
Sveriges Akademiska idrottsförbund Utbildning för aktivitetsledare
Svenska Brottningsförbundet Wresfit
Svenska Badmintonförbundet Fortsatt satsning på projektet Best on Court
Svenska Orienteringsförbundet Fortsatt satsning på projektet Hittaut
Svenska Roddförbundet #Rowchallenge
Svenska Roddförbundet Fortsatt satsning på projektet Kust till kust
Svenska Tennisförbundet Fortsatt satsning på projektet Tennis på gatan
Svenska Basketbollförbundet Hemmaplan
Svenska Skyttesportförbundet Target Sprint
Svenska Kanotförbundet Fortsatt satsning på projektet Familjepaddling
Svenska Bowlingförbundet Bowla mera
Svenska Budo och Kampsportsförbundet MotoriQ
Svenska Bilsportförbundet Hela Sverige trampar
Svenska Motionsidrottsförbundet Korpen Pigg och glad
Svenska Skidförbundet Fritids på snö
Svenska Simidrottsförbundet Mer för fler
Svenska Fotbollförbundet Fotboll fitness
Svenska Ishockeyförbundet Pay & Play
Svenska Innebandy-, Handboll- och Ishockeyförbundet Fitness-sport
Svenska Golf- och Bowlingförbundet JA! Tillsammans för ökad livskvalité
Svenska Curlingförbundet Mini-Curling
Svenska Bandyförbundet 3 mot 3
Svenska Cricketförbundet Familjecricket
Svenska Friidrottsförbundet Run all around
Svenska Brottningsförbundet Fortsatt satsning på projektet Wresfit
Svenska Innebandyförbundet Innebandy Flex
Svenska Skateboardförbundet Family on board
Svenska Triathlonförbundet Try Triathlon
Svenska Fotbollförbundet Gåfotboll
Svenska Motionsidrottsförbundet Korpen Pickleball
Svenska Badmintonförbundet Badminton hela livet
Svenska Bågskytteförbundet Action Archery
Svenska Basketboll- och Ishockeyförbundet Funmaps
Svenska Fäktförbundet Fencing for all
Svenska Klätterförbundet Ski Upp!
Svenska Seglarförbundet Segling hela livet
Svenska Simförbundet Beachpolo
Svenska Tennisförbundet Kvarterstennis
Svenska Volleybollförbundet Urban Volley
Svenska Basketbollförbundet Nothing but Net
Svenska Brottningsförbundet Fortsatt satsning på projektet Wresfit
Svenska Frisbeesportförbundet Kvartersfrisbee
Svenska Judoförbundet Fortsatt satsning på projektet Falltryghet
Svenska Simförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet Simma, Hitta, Spring
Svenska Tennisförbundet Fortsatt satsning på projektet Kvarterstennis

Tillsammans för fler i rörelse övningsbank

I övningsbanken har vi samlat de projekt där rörelseövningar står i centrum. Rörelseövningarna fokuserar på viktiga moment som behövs som grund i alla idrotter, exempelvis bra balans och koordination. Materialet i banken kan användas av idrottslärare, föreningsledare eller dig som söker inspiration till eftermiddagens lekstund med barnen. Ta del av övningarna och bli inspirerad till att röra på dig.

Rörelsebanken är fylld med exempel på motorisk träning för barn mellan 7 och 12 år.

På rörelsekurvan.se finns olika lekar som är lätta att utföra i hemmamiljö och som utvecklar olika rörelseförmågor som är viktiga att få med sig i tidig ålder.

#framåtförflerirörelse