SV | EN
Svenska SpelSvenska Spel

Verksamhetsbeskrivning

Spelkortet ger kunden bättre koll

Under hösten togs beslut om att under 2014 införa obligatorisk registrering av alla spel förutom fysiska lotter och spel på Casino Cosmopol. Beslutet ligger helt i linje med Svenska Spels uppdrag att erbjuda spel på ett ansvarsfullt och säkert sätt.


Lansering av Eurojackpot

I början av 2013 lanserades Eurojackpot
– ett internationellt nummerspel med en snabbväxande jackpott som kan uppgå till hela 90 miljoner euro.


50 miljoner till ungdomsidrotten

Svenska Spels kunder fördelar årligen 50 miljoner kronor till sina favorit­föreningar runt om i ­landet inom olika idrotter. Allt går till ungdomsidrotten.

Läs mer


Samarbete mot korruption

Riksidrottsförbundet och Svenska Spel har inlett ett samarbete för att stärka det förebyggande arbetet mot manipulation av idrottsresultat och uppgjorda matcher. Ett första steg var att tillsammans finansiera en tjänst på Riksidrotts­förbundet för att samordna arbetet.


Professur i spelberoende

Svenska Spel har fattat beslut om att ­finansiera en professur för forskning i ­spelberoende. Det kommer att bli den ­första professuren inom ­området i Sverige. Tjänsten beräknas vara tillsatt under 2014.


Svenska Spel hjälper fotbollsklubbar att göra en samhällsinsats

Svenska Spels Fotbollsfond lockade under året 29 klubbar att söka medel. Klubbar inom Allsvenskan, Damallsvenskan och Superettan har haft möjlighet att söka medel till samhällsprojekt. Sammanlagt fördelades 1,3 miljoner ­kronor ur Svenska Spels Fotbollsfond till olika föreningar.


Höjd återbetalning på Oddset

Kundernas efterfrågan på höjd åter­betalning på Oddset blev verklighet under hösten 2013. Ett starkt sportspelserbjudande med större utbud och fler spelformer ligger i linje med Svenska Spels uppdrag att erbjuda ­attraktiva spel.


Bonusar och rabatter borttagna

Bonusar och rabatter för spel har tagits bort i bolagets kunderbjudanden. Bolaget vill inte uppmuntra till ett ökat ­spelande som i ­förlängningen kan ­innebära ett ökat problemspelande.

Dela denna sida: