Vi storsatsar på framtidens skidstjärnor

Det nya avtalet gör att Svenska Spel sponsrar Svenska Skidförbundet med 125 miljoner kr. Det blir särskilda satsningar på utvecklingslandslagen, så kallade Team Svenska Spel, för att ge talangerna bästa tänkbara förutsättningar. I och med det nya avtalet kommer Svenska Spel även att stötta grenar som skicross, alpint, snowboard, puckel med flera. På bilden nyblivna skicross-världsmästaren Sandra Näslund. Foto: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber © Bildbyrån

Svenska folkets kärlek till vinteridrott är enorm – och Svenska Spel är hela svenska folkets spelbolag. Det är den enkla förklaringen till vi nu utökar vår satsning på vinteridrotten med 125 miljoner kronor i ett långsiktigt femårigt avtal.

Längdlandslagen sponsrar vi redan, men från och med den 1 juli kommer Svenska Spel att vara ny huvudsponsor till Svenska Skidförbundet. Nu kommer vi även att stötta grenar som skicross, snowboard, puckel och alpint, kort sagt blir det en satsning på unga talanger inom tio skilda grenar. Här berättar vi mer i detalj om avtalet.

Vår plan är att skapa utvecklingslandslag, så kallade Team Svenska Spel, och öronmärka resurser så att de får bästa tänkbara förutsättningar.

Vår tanke är långsiktig. Alla lockas inte av samma vintersporter. Med en breddad satsning hoppas vi kunna få fram nya stjärnor inom de mindre grenarna. Då kan vi få fler barn och ungdomar nyfikna på vintersport, att röra på sig i snön. Vi vill helt enkelt förstärka den positiva spiralen. Talanger blir till elit. Sportsliga framgångar skapar bredd och ur bredden kan idrotten vaska fram nya talanger, nya stjärnor.

Jag är glad och stolt över att Svenska Spel nu fördjupar samarbetet med Svenska Skidförbundet. Som landets största idrottssponsor vill vi vara med från gräsrot till elit.

Räkna med många fantastiska insatser i snön de kommande åren och att många barn och ungdomar blir sugna på att själva ge sig ut i backen eller skidspåren.

PATRIK HOFBAUER
vd & koncernchef, Svenska Spel