Tio år med Gräsroten har gett en halv miljard till ungdomsidrotten

Under initiativet Gräsrotens 10 år har Svenska Spels kunder fördelat över en halv miljard kronor till den svenska barn- och ungdomsidrotten. Nu är det dags för årets utbetalning. Patrik Hofbauers Gräsrotsval är Örebro Hockey Ungdom, Göta Traneberg IK och IF Brommapojkarna.

Nu är det dags igen! Idag tillför Svenska Spel 35 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott genom initiativet Gräsroten. Under Gräsrotens 10-åriga historia har vi gett över en halv miljard kronor till Sveriges idrottsföreningar.

För egen del känner jag att Gräsroten är mer än bara ett sponsringsinitiativ. Det är så mycket större. Jag vågar påstå att vi och våra kunder under de här tio åren möjliggjort så att fler barn och ungdomar kunnat idrotta under lekfulla former och träffat nya kompisar.

Det här är medel som sprids över hela landet och inom alla tänkbara idrotter. I år fördelades de 35 miljoner kronorna till 8 567 föreningar inom hela 73 skilda idrotter! Det är allt från cheerleading, skateboard och cricket till stora idrotter som fotboll, ishockey och handboll. Och som alltid är det våra kunder som bestämt hur pengarna ska fördelas.

I somras lät vi göra en undersökning  kring hur föreningarna använder sina Gräsrotspengar. Nästan 4 av 10 föreningar berättade att pengarna möjliggjort någon aktivitet för barn och ungdomar som de annars inte hade haft råd att genomföra. Ännu fler föreningar, 62 procent, angav att de med hjälp av Gräsrotspengarna hade kunnat köpa mer utrustning.

Gräsroten skapar alltså ett viktigt tillskott i föreningskassan och bidrar i förlängningen till ett bättre samhälle, för barn och ungdomar ska ha möjlighet att röra på sig och ha kul tillsammans oavsett var i landet de bor.

Det värmer lite extra när jag vet att det idag kommer att gå ut Gräsrotspengar till Örebro Hockey Ungdom, Göta Traneberg IK och IF Brommapojkarna – klubbarna som ligger allra närmast mitt hjärta.

Hela listan på alla klubbar och hur mycket de får hittar ni här:
svenskaspel.se/grasroten

Tack till alla som väljer att spela hos Svenska Spel för att ni bidrar till detta!

PATRIK HOFBAUER
vd och koncernchef, Svenska Spel