Tappa inte modet – håll er i rörelse!

I år drar Orienteringsförbundet igång säsongen för projektet Hitta ut redan i april. Med hjälp av en digital karta prickar man av olika checkpoints i naturen och gör det lite roligare för hela familjen att ge sig ut i naturen. Perfekt vardagsmotion i coronatider. Hitta ut är ett av de många projekt som fått medel från Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Framåtfonden, ett mångmiljoninitiativ för att få människor i alla åldrar i rörelse.

Allas vardag påverkas just nu av Coronaviruset och de åtgärder som har införts för att begränsa spridningen. Mina tankar går i första hand till de som är direkt drabbade och till den vårdpersonal som kämpar för att rädda liv. Under de här extrema omständigheterna är det viktigt att vi visar omtanke om varandra.

Och samtidigt är det så viktigt att vi inte tappar modet, att vi försöker få till en vardag även under de här förutsättningarna. Vi vet att vi kommer att få leva med det här ett bra tag framöver. Därför behöver vi kunna anpassa oss, hitta nya lösningar, andra alternativ.

Många känner till exempel att det är en utmaning med att få till fysisk aktivitet för familjen när träningar ställs in och gym, idrottshallar och simhallar stänger.

Rörelse är viktigt för oss på Svenska Spel, så kanske vi kan ge lite inspiration för att få till egenträningen?

Svenska Spel driver mångmiljonprojektet Framåt för fler i rörelse tillsammans med Riksidrottsförbundet. Genom Framåtfonden delar vi ut medel till olika specialidrottsförbund med projekt som underlättar för barn, ungdomar, vuxna och äldre att komma i rörelse. För att röra på sig kan ju faktiskt vara väldigt enkelt.

Som till exempel med hjälp av Rörelsekurvan, en övningsbank med fysiska lekar för dig och barnen, där man tränar koordination, balans, hopp med mera. Lagom svettigt och väldigt kul! Rörelsekurvan är ett projekt från Svenska Ishockeyförbundet, som fick medel från Framåtfonden för att förverkligas.
Till övningarna

Vill man komma ut och röra på sig tillsammans med barnen, så tidigarelägger Orienteringsförbundet i år säsongen för Hitta ut och kör igång redan i april. Hitta ut är ett projekt som kan föra tankarna till Pokemon Go. Med hjälp av en app prickar man av olika checkpoints i naturen på promenaden eller cykelturen. Det blir helt enkelt lite roligare att ge sig ut i friska luften.
Så funkar Hitta ut

Ett annat bra initiativ är Friidrottsförbundets Sverige på fötter, med löptips för både nybörjare och erfarna löpare.
Videotips från Sverige på fötter

Det här är bara några av de projekt som kommit till tack vare Framåtfonden, men självklart finns det många andra bra alternativ. Huvudsaken är att vi fortsätter att röra på oss, fortsätter att hålla igång en så normal tillvaro som möjligt. För en sak är säker: Vi tar oss igenom det här också.

PATRIK HOFBAUER
vd och koncernchef, Svenska Spel

 

 

 

1 svara
  1. Per Nilbrink
    Per Nilbrink says:

    Framåtfonden och Framåt för fler i rörelse är en fantastiskt möjlighet för svensk idrott att få Sverige på fötter. Svensk triathlon har tack vare Framåtfonden haft möjligheten att driva olika projekt för att få fler i rörelse. Tack för det Svenska Spel och RF.

Kommentering är stängd.