Mer pengar till idrotten genom Framåtfonden

Det här är en tid då vi har extra stort behov av goda nyheter, framåtblickande – och pengar till den svenska idrottsrörelsen!

Därför är jag så glad att få presentera de härliga idrottsinitiativ som får medel från Framåtfonden i vår, Svenska Spels och Riksidrottsförbundets projekt för att få fler människor i rörelse.

Den här gången hittar vi bland annat idéer som Segling hela livet, ett projekt som ska få fler seniorer att testa på segling. Fencing for all från Fäktförbundet ska genom fler prova-på-tillfällen introducera fler människor till fäktning. Volleybollförbundet kommer med projektet Urban Volley, en ny gren som kan utövas på vilket underlag som helst.

Inte minst i dessa tider, så behövs nya initiativ som ger fler människor en möjlighet att träffas under trygga former, att röra på sig och ha kul tillsammans. Det är så otroligt viktigt.

Flera larmrapporter från de senaste åren har visat att barn och ungdomar rör på sig allt mindre. På sikt är det ett allvarligt hot mot folkhälsan. Människan är gjord för rörelse. Både kroppen och hjärnan mår dåligt av för mycket stillasittande.

Men alla trivs inte med att tävla och prestera, därför behöver vi hjälpas åt att hitta fler lekfulla aktiviteter. Det är där Framåtfonden kommer in!

Varje år avsätter Svenska Spel 7,3 miljoner kronor till fonden. Sedan kommer specialidrottsförbunden med projektidéer som sänker trösklarna för människor i alla åldrar att komma igång.

Framåtfonden är en del av projektet Framåt för fler i rörelse som drivs gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet sedan 2017. Sammanlagt uppskattar vi att fler än 200 000 barn, unga, vuxna och äldre har kommit i rörelse genom aktiviteterna – det är något att vara riktigt glad över!

Läs mer om Framåtfonden här.

PATRIK HOFBAUER
vd och koncernchef, Svenska Spel