Franskt hästsamarbete ökar underhållningen för svenska kunder

Nu släpper vi hästarna fria! Jag tror inte någon har missat att vi i veckan med stolthet introducerat Svenska Spel Trav & Galopp.

Trav är inte en total nyhet för Svenska Spels kunder, redan ifjol började vi erbjuda spel på hästar. Men det våra kunder har saknat och efterlyst är ett högvinstspel av pooltyp – och det får man nu!

För oss är det en självklarhet att våra kunder ska kunna välja på ett så brett utbud av spel av möjligt! Vi är ett företag i underhållningsbranschen som verkar i en stentuff konkurrens. Vill vi fortsätta vara hela svenska folkets spelbolag, så måste vi erbjuda en komplett produktportfölj. Därför har vi jobbat hårt för att få fram en attraktiv produkt till våra kunder.

Vi har alltså inlett samarbete med en av Europas största aktörer inom hästspel, franska PMU. Det gör att våra kunder får direkt tillgång till ett högvinstspel, där man vid vinst kan ta del de stora franska spelpoolerna.

Det nya högvinstspelet på hästar, som hade premiär i måndags, kallar vi High Five. Spelet går ut på att tippa de fem första hästarna i mål i rätt ordning i ett utvalt lopp, men utbetalning sker även på de fem, fyra och tre första hästarna i mål oavsett ordningsföljd. High Five-loppet kommer att gå dagligen.

En del undrar säkert varför vi inte erbjuder svenska lopp till våra kunder. Det vill vi självklart göra och har under lång tid fört diskussioner med Svensk Travsport om ett formellt samarbete. Tyvärr har vi inte kunnat komma överens om vad som är en rimlig ersättning.

Men längre fram hoppas vi kunna få till ett avtal som tillåter ett komplett spelerbjudande även på svenskt trav. Svenska Spel vill ju ha ett nära samarbete med den svenska travsporten, precis som vi har långsiktiga och givande samarbeten med andra sporter inom den svenska idrottsrörelsen.

Jag är också övertygad om att konkurrens på den svenska hästspelsmarknaden leder fram till en större bredd av produkter för kunderna och i förlängningen att fler nya kunder intresserar sig för spel på hästsport. Och ett ökat intresse från spelarna tror jag är viktigt för den svenska travsportens framtid.

PATRIK HOFBAUER
vd och koncernchef, Svenska Spel