Ett efterlängtat besked för alla idrottsälskare

Äntligen! Från och med den 14 juni drar svensk senioridrott igång igen. Det är efterlängtat. Idrott betyder väldigt mycket för väldigt många. Det handlar om underhållning – och människan behöver underhållning.

Fredagsmorgonen inleddes med ett efterlängtat besked för Svenska Spels kunder och alla idrottsälskare. Från och med den 14 juni så får svensk senioridrott dra igång igen. Det meddelade idrottsminister Amanda Lind och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson i morse. Visserligen utan publik, men ändå.

Jag tror att många först nu, när man har fått klara sig utan det i flera månader, inser hur viktig idrotten är. Att idrotten betyder väldigt mycket för väldigt många.

Det handlar om underhållning – och människan behöver underhållning. Utan det, så blir livet helt enkelt lite torftigare. Vi vill kunna titta på sport. Vi vill kunna spela på sport.

Allt fler länder öppnar nu upp för elitidrott igen och det innebär att vi på Svenska Spel åter kan ge våra kunder ett mycket bredare utbud, att vi kan bidra till underhållningen.

Sveriges sportälskare och svensk idrott förtjänar verkligen detta efter en dyster vår. Vi behöver alla något att glädjas åt i de tuffa tider som fortfarande råder, så dagens besked var verkligen välkommet.

PATRIK HOFBAUER
vd och koncernchef, Svenska Spel