Äntligen fick Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, kontakt med den man som vann 7,9 miljoner på Eurojackpot i fredags.

Ovetandes undersköterska vann 30 miljoner på Keno

Under skärtorsdagen gick en rekordvinst på Keno ut till en ovetandes undersköterska från Malmö som vann hela 30 miljoner kronor.
– Just nu snurrar det bara, jag var helt säker att du ringde för att sälja något sa kvinnan i 55-årsåldern.

 Efter torsdagens dragning hade 4 rader alla 11 nummer plus Kung Keno rätt vilket gav 7,5 miljoner vardera. Det stod dock snabbt klart att samtliga fyra miljonvinster gick till en och samma spelare som då vann en rekordvinst på hela 30 miljoner kronor. Vinsten är en av de största i Kenos historia.

Undersköterskan inom äldrevården var ovetandes om sin vinst och samtalet med vinnarkommunikatören Johanna Alba inleddes med en utskällning för att hon ringde så sent och ville sälja något. När beskedet om elva rätt plus Kung Keno kom anade vinnaren vad som väntade och började gråta.

– Har jag vunnit 7,5 miljoner, nej men vad säger du?

När vinnaren fick höra att de fyra rätta raderna resulterat i hela 30 miljoner ropade hon på maken.

– Hörru, jag har vunnit 30 miljoner på Keno!

–  Detta är ju inte sant. Det har ju alltid varit en dröm att vinna men det här trodde man ju aldrig. Min man och jag har alltid sagt att vår största önskan är att vinna så mycket att vi kan köpa en lägenhet till vår son och dotter, och nu kan vi ju verkligen det. Jag ska köra bort till min son och se reaktionen när jag berättar, skrattade kvinnan.

Mellan vinsttårarna kunde vinnaren konstatera att fler kommer få ta del av vinsten.

– Jag kan ju börja med att lösa in bilen så att jag slipper betala för den. Barnen kommer ju få en hel del och nu kan jag ju faktiskt säga upp mig från jobbet om jag vill, skrattade vinnaren och fortsatte:

–Jag var jätteglad när du sa 7,5 miljoner men sen bara fortsatte du…

Kvinnan avslutade med att be så hemskt mycket om ursäkt för den inledande utskällningen innan hon åkte iväg för att leverera miljonbeskedet till sin son.

För vinnaren, som önskar vara anonym, väntar nu ekonomisk och juridisk rådgivning.

Den rätta Kenoraden 2017-04-13: 2, 5, 6, 8, 9, 10, 13, 16, 17, 24, 32, 34, 38, 44, 52, 54, 57, 60, 61, 70. Kung Keno: 2.

 Vid frågor, vänligen kontakta:

Magnus Fridell, Kommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74
Eller
Johanna Alba, Kommunikatör Svenska Spel, tel. 070-245 76 63