Tio tidningars tips

Ulrik Sandebäck och Johan Meijer vann Tio Tidningars Tips 2021

2021 års tävling av Tio Tidningars Tips är avgjord. Vinnarna är Ulrik Sandebäck, Aftonbladet, som tog hem titeln i Stryktipset och Johan Meijer, TT, som vann Måltipset. Förutom äran får de skänka 13 000 kronor vardera till en förening kopplad till Gräsroten.

I Tio Tidningars Tips tippar tio personer en enkelrad varje vecka, enkelraderna ligger till grund för experttips för Stryktipset och Måltipset. I stryktipstävlingen segrade Aftonbladets Ulrik Sandebäck.

– Det här känns verkligen roligt och hedrande. Tävlingen har ju funnits sedan 60-talet och flera legendariska experter har vunnit tidigare, kul att få hamna på den listan igen, säger Ulrik.

Ulrik är på det hela mycket nöjd med sitt stryktipsår.

– Bra får jag nog säga, även om man har sprungit på några smällar. Utöver den här vinsten har jag fått in över 100 stycken system på 13 rätt. Det genom Sportbladets Spela Tillsammans-system. Tyvärr ingen miljonutdelning det här året, men drygt 900 000 kronor är största vinsten.

Ulrik väljer att skänka sina 13 000 kronor till en förening som ligger honom varmt om hjärtat.

– Till Smålands största ungdomsinnebandyförening; CL98 (Calmare Lindsdals IBC). Det är en helt jämställd förening som nu gör en stor satsning på ungdomssidan, inte minst bland tjejer där vi nu för första gången har ett lag i Juniorallsvenskan (JAS). Föreningen växer och jag vet att detta fina tillskott kommer betyda mycket för ungdomarna i Kalmar, avslutar segraren i stryktipstävlingen.

I måltipstävlingen vann Johan Meijer, TT. Det var första gången han var ansvarig för TT:s deltagande och segrade alltså direkt.

– Det är en blandning av statistik och magkänsla, säger Johan om sin strategi.

Strategin föll väl ut och Johan vann med hela nio rätt före Dala-Demokraten.

– Jag brukar kolla ställningen, jag ryckte i början av december då kändes det som jag skulle plocka hem det.

Johan väljer att skänka sina 13 000 kronor till kristianstadföreningen Österlövs Idrottssällskap.

– Jag väljer Österlövs IS, det är en liten men välskött förning, med en bra ungdomsverksamhet. Pengarna kommer göra nytta där, avslutar segraren i måltipstävlingen.

Stryktipset
Tidning Antal rätt
Aftonbladet 350
Borlänge Tidning 347
TT 337
Fotbollskanalen 336
Vi Tippa 335
Dagens Nyheter 331
Dala-Demokraten 322
Expressen 321
Dagens Spel 318
Skånska Dagbladet 315
Måltipset
Tidning Antal rätt
TT 204
Dala-Demokraten 195
Aftonbladet 189
Dagens Nyheter 189
Borlänge Tidning 189
Fotbollskanalen 186
Vi Tippa 182
Skånska Dagbladet 180
Dagens Spel 178
Expressen 158

Om Tio Tidningars Tips

Tävlingen har anor sedan 1960-talet. Tio utvalda tidningar väljer ut en enkelrad per spelomgång för Stryktipset och Måltipset. Flest rätt totalt under tävlingsperioden vinner. Deltagande tidningar är Aftonbladet, Borlänge Tidning, Dagens Nyheter, Dala Demokraten, Expressen, Fotbollskanalen, Skånska Dagbladet, Dagens Spel, Vi Tippa samt TT. Experternas tips utgör även grunden för lottningen om utgången på matcher (1X2) på Stryktipset.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Victor Kalda, PR-projektledare, Svenska Spel Sport & Casino tel. 076-129 62 84