Tre Kronor och herrlandslaget i fotboll i unikt samarbete – skapar virtuell arena

Tre Kronor kommer spela inför tomma läktare i Lettland, och herrlandslaget i fotboll med kraftfullt reducerad läktarkapacitet. De både landslagen har därför gått ihop och tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel öppnar de för första gången upp en virtuell arena där fans kan boka biljetter för att visa sitt stöd för blågult.

– De svenska fansen är bäst i världen, både när det kommer till hockey och fotboll, så att vi i samarbete med Janne och herrlandslaget nu öppnar upp en virtuell arena för dem känns väldigt inspirerande, säger Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv.

Det är första gången som landslagen öppnar en virtuell arena för fans att sluta upp i. Förutom möjligheten att visa sin stöttning och support kommer huvudsponsorn Svenska Spel att skänka tre kronor per bokad biljett till svensk ungdomsidrott.

– Som Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit, vill vi vara med och möjliggöra för landslagen att känna det svenska stödet, även om det sker virtuellt. Att vi dessutom tillsammans kan bidra till svensk ungdomsidrott känns väldigt fint, säger Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör på Svenska Spel.

Biljetterna är gratis och gäller under respektive mästerskap. Först ut är Tre Kronors virtuella arena, när hockeymästerskapet sedan är över byter arenan skepnad och sport till fotboll och nya biljetter släpps.

– Vi önskar ”Garpen” och hans spelare stort lycka till och hoppas såklart att de både vinner guld samt fyller deras virtuella arena. Sen hoppas vi att Tre Kronor och hela svenska folket även bokar virtuella biljetter till sommarens fotbollsfest. Supportrarnas stöd betyder oerhört mycket för oss och känns extra viktigt i år, säger Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll.

Precis som en vanlig matchbiljett så är varje virtuell mästerskapsbiljett unik i form av sektion, rad och plats. Dessutom ligger det ett antal priser gömda under slumpmässigt utvalda platser. Bland priserna, som gäller för båda sporterna, finns signerade matchtröjor, framtida matchbiljetter, personliga hälsningar från Johan Garpenlöv och Janne Andersson samt andra landslagskläder såsom kepsar, mössor, halsdukar och träningsjackor.

– Vi hoppas såklart på fullsatt inne i den virtuella arenan. Vi kommer få dagliga uppdateringar på hur många biljetter som bokas, och jag övertygad om att ju fler som bokar ju mer peppade kommer spelarna att bli, säger Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll.

Biljetterna bokas på landslagsarenan.se