Tove Alexanderssons fina gest till hemmaklubben – skänker 50 000 kronor till Stora Tuna OK

Under Idrottsgalan utsågs orienteringsstjärnan Tove Alexandersson till årets kvinnliga idrottare. Därmed fick Alexandersson även ta emot Hejapriset på 50 000 kronor som delades ut i samarbete med Svenska Spel, Idrottsgalans huvudsponsor. Alexandersson väljer nu att skänka prispengarna till hemmaklubben Stora Tuna OK där de ska investeras i föreningens ungdomsverksamhet. – Det känns jättekul att kunna bjuda tillbaka till Stora Tuna OK eftersom de har gett mig så många roliga upplevelser och jag hoppas att pengarna kan bidra till att klubbens ungdomar får lika många fina upplevelser genom orienteringen som jag alltid har haft, säger Tove Alexandersson.

Under förra veckans Idrottsgala prisades några av Sveriges allra främsta idrottsstjärnor. Bland andra fick Tove Alexandersson som i somras blev historisk när hon tog hem fem guld i samma VM, ta emot utmärkelsen årets kvinnliga idrottare. Alexandersson fick därmed även ta emot Hejapriset som delades ut i samarbete med galans huvudsponsor Svenska Spel. Hejapriset innebär att Alexandersson får 50 000 kronor att skänka till valfri svensk idrottsförenings ungdomsverksamhet.

– Jag vill skänka pengarna till Stora Tuna OK:s ungdomsverksamhet. Det är den orienteringsklubb jag har representerat hela mitt liv. Den ungdomsverksamhet som vi hade när jag var barn betydde väldigt mycket för mig. Vi hade en helt fantastisk verksamhet och jag såg alltid fram emot alla träningar, tävlingar och läger, säger Borlängedottern Tove Alexandersson.

Stora Tuna OK är både tacksamma och glada över gesten.

– Att Tove väljer Stora Tuna OK:s ungdomsverksamhet som mottagare av Hejapriset betyder enormt mycket, vi är alldeles omtumlade! Stödet är väldigt välkommet för det ger oss möjlighet att fortsätta jobba för att så många ungdomar som möjligt ska hitta till och vilja fortsätta med sporten. Vi ska tillsammans med våra fina ungdomar och ungdomskommittén noga fundera på hur pengarna kommer till bäst nytta. Vi vet att Tove själv uppskattade läger och tävlingsresor som ungdom så det ligger högt på prioritetslistan. Varmt tack till Tove och till Svenska Spel, säger Anna Jöhnemark, vice ordförande Stora Tuna OK.

Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, betonar vikten av att ge tillbaka till ungdomsidrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Under Idrottsgalan känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till föreningar som betyder mycket för dem. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Stora Tuna OK kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.