Svenska Spel vinner SM i Employer Branding

Svenska Spels Joakim Karlsson, chef Talent Acquisition, och Anders Svedberg, Employer Brand Manager, tar emot guld i kategorin Grand Prix.

I torsdags avgjordes Magnet Awards för bästa initiativ inom Employer Branding under en livesänd prisutdelning. Svenska Spel tilldelades guld i kategorin Grand Prix för årets mest kompletta arbete inom Employer Branding.

Magnet Awards är den största tävlingen i sitt slag i Sverige och syftar till att hylla arbetsgivare som gör skillnad. Den består av sju kategorier där det delas ut guld, silver och brons: Attraktion, People Tech, Mångfald & inkludering, Kultur & Engagemang, Internationell klass, Öppen klass samt Grand Prix.

Svenska Spel tog hem guld i kategorin Grand Prix som prisar årets mest kompletta arbete med Employer Branding. Vinnarbidraget visar bland annat hur Svenska Spel löpande positionerat sig som en stor arbetsgivare inom tech och hur man lyft fram sina medarbetare i olika sammanhang, både tillsammans med externa samarbetspartners som exempelvis Tjejer Kodar och i egna kanaler.

– Vi är självklart jättestolta över priset. Framför allt är det tack vare alla våra kollegor som på olika sätt delar med sig av sin arbetsvardag och hur det är att jobba hos oss. Att vi utses som vinnare innebär att juryn värdesätter långsiktighet och en tydlig strategi för Employer Branding. Vi har jobbat målmedvetet och trott på det vi gör hela vägen. Att ta hem Grand Prix gör oss ännu mer motiverade att fortsätta utveckla det arbetet, säger Joakim Karlsson, chef Talent Acquisition på Svenska Spel.

Svenska Spel har under pandemin tagit flera strategiska beslut för att vara en långsiktigt attraktiv arbetsgivare. Förutom stora investeringar i kontoren har Svenska Spel bland annat anställt en hälsocoach, slagit fast att ”hos oss gör vi jobbet där det passar bäst” och infört en personlig pott om 10 000 kronor per anställd och år. Utöver det erbjuds även en hybridlösning där alla anställda som har möjlighet att jobba hemifrån kan få ett hemmakontorsbidrag om 5 000 kronor.

Juryns motivering guld i Grand Prix
Årets vinnare är en verklig spelare. Välkänd för de flesta men inte som arbetsgivare inom svårrekryterade målgrupper. Genom att ta nya grepp och kombinera sina stjärnor med nya tjänster, har de uppnått god effekt både bland sökande och i synen på dem som arbetsgivare. Juryn såg en bredd av kreativa och integrerade aktiviteter, med en lag-sammanhållning som anstår en riktig vinnare!

Om Grand Prix
Kategorin handlar om hur en arbetsgivare metodiskt har jobbat över tid för att skapa och genomföra strategier, hur man har levandegjort varumärket och vilka kulturella förflyttningar som gjorts – en total som också ska ha bevisat sig genom mätbarhet och resultat. Tävlingen anordnas av byråerna Universum, Business & People, Whydentify och Coreworkers.Grand Prix tilldelas den arbetsgivare som kan uppvisa:
– En väl förankrad strategi för intern och extern Employer Branding
– En hög genomförandenivå och röd tråd genom all kommunikation
– Kreativ höjd i ett flertal aktiviteter
– Tydlig effekt av sitt arbete

Läs mer om Magnet Awards.
Här hittar du Svenska Spels karriärsida.