Svenska Spel utökar satsningen på e-sport – ny huvudsponsor för Svenska Elitserien i Counter-Strike

Svenska Spel blir ny huvudsponsor till Svenska Elitserien i Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Samarbetet löper över två år och innefattar en stor satsning på svensk e-sport, från gräsrot hela vägen upp till elit. Sedan 2018 är Svenska Spel även huvudsponsor till Svenska E-sportförbundet (SESF) och e-sportlandslaget.

Svenska Elitserien grundades 2018 av de två tidigare världsspelarna i Counter-Strike, Tommy Ingemarsson och Fredrik Andersson. Serien består idag av en klassisk ligatabell där lokala lag och spelare representerar sina städer och regioner i en vår- och höstsäsong.

– Det är en ära att få jobba tillsammans med Svenska Spel som har en fantastisk historia av att stötta svensk idrott. Att de nu tar steget och även stöttar Svenska Elitserien i CS:GO är vi väldigt glada över. Vi ser fram emot att tillsammans fortsätta utvecklingen av den svenska e-sportscenen och åter sätta Sverige på kartan, säger Tommy Ingemarsson.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor från gräsrot till elit, och vi ser stor potential i e-sport. Att vi nu inleder ett samarbete med Svenska Elitserien i CS:GO känns helt rätt. E-sport är en naturlig del av vårt sportspelsutbud och en växande produkt för en viktig målgrupp, säger Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör på Svenska Spel.

Huvudsponsoravtalet innehåller ett extra fokus på att fortsätta bygga en tydlig struktur och organisation för e-sportsutövarna. Svenska Elitserien får utökade medel samt kan dra nytta av den kunskap som Svenska Spel besitter från den traditionella idrotten. I samarbetet ingår även ett gemensamt arbete för att förbättra attityderna online.

– E-sport är en av världens snabbaste växande sporter och det största intresset för en hel generation svenskar. Det är därför väldigt roligt att vi som hela Sveriges spelbolag kan stötta Svenska Elitserien och möjliggöra e-sporten för fler. Serien är idag Sveriges största e-sportsliga där personer med olika bakgrund ges möjlighet att mötas, växa och utvecklas tillsammans. Vi är väldigt stolta över samarbetet, säger Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av e-sport.