Svenska Spel öppnar för spel via bud

Personer som själva inte kan lämna in sina spel hos ett spelombud kan nu ta hjälp med att göra det. Svenska Spel öppnar åter möjligheten att spela via bud.

– Vi gör det här för att hjälpa de människor som själva inte kan ta sig till våra ombud, säger Carolina Swaffer, chef för Retail och Kundservice på Svenska Spel. Inte minst för många äldre, så är till exempel veckans Lotto-rad något som sätter lite guldkant på tillvaron.

Möjligheten att spela via bud togs bort för några år sedan. Sedan dess har Svenska Spel fått ett antal ledsna brev och samtal från äldre och deras anhöriga.

– Vi har lyssnat på dem och jobbat intensivt med att ta fram en lösning, förklarar Carolina Swaffer. Nu ger våra nya spelterminaler en säkrare verifiering av id-handlingar, därför kan vi återinföra möjligheten att spela via bud.

För att spela via bud skriver kunden på en fullmakt som ger budet rättighet att spela för kundens räkning. Fullmaktsformuläret kan fås hos spelombudet eller laddas ned via Kundservice på Svenska Spels webbplatser. Spelombuden dokumenterar alla fullmakter och användningen av dem.

Längre fram planeras en digital lösning, för att ytterligare underlätta för kunderna och deras anhöriga.

– Det här känns jättekul, säger Carolina Swaffer. Vi har jobbat med frågan under en tid, men nu i samband med coronakrisen så har vi hållit rekordfart för att få det på plats.

– Med så många människor i karantän, så måste vi hjälpas åt. Det handlar om omtanke: Det är klart att våra äldre kunder ska kunna fortsätta spela sina favoritspel precis som de är vana vid utan att behöva utsätta sig för risk!

Information gick ut till Svenska Spels ombud på fredagseftermiddagen och de ombud som önskar kan omgående börja ta emot spel via fullmakt.