Svenska Spel ökar säkerheten vid onlineköp

Svenska Spel fortsätter arbetet med att utveckla kundupplevelsen och spelsäkerheten, och erbjuder nu sina kunder möjligheten att föra över pengar till spelkonto med Swish eller Masterpass. Betaltjänsterna ger nya alternativ till kunder som till exempel känner en osäkerhet med att uppge sina kortuppgifter när de handlar online.

Med Masterpass kan kunden enkelt och tryggt betala för sina köp med en lösning där kort- och leveransadressuppgifter är säkert sparade i en digital plånbok. Kunden behöver inte uppge sina kortuppgifter vid varje enskilt köptillfälle utan tjänsten hämtar automatiskt in kortuppgifterna från den digitala plånboken. Masterpass hanterar kort från såväl Mastercard som från andra betalningsföretag, och tjänsten fungerar både för betalningar via sajter och appar från mobila enheter. Kundens kortuppgifter är skyddade bakom flera lager av säkerhet, däribland Mobilt BankID.

Betalappen Swish har idag över 5,2 miljoner användare. Det är ett uppskattat betalsätt med fokus på enkelhet för kund och med en hög anpassning för mobilt användande. Swedbank är Svenska Spels leverantör av Swish och betalningarna godkänns med hjälp av Mobilt BankID.

– För Svenska Spel är det viktigt att kunna erbjuda de betalsätt som våra kunder använder och efterfrågar. Med Swish och Masterpass kan vi nu erbjuda våra kunder två nya betaltjänster i vår app och på vår sajt som är säkra, smidiga och enkla, vilket vi tror kommer att tas emot väl av våra kunder, säger Rickard Wahlin, ansvarig för betaltjänster på Svenska Spel.

– Svenska Spel verkar för en sund och säker spelmarknad och vårt kundlöfte är att erbjuda den bästa och tryggaste spelupplevelsen. Vi arbetar kontinuerligt med att tillgodose efterfrågan på attraktiva spel i kontrollerade former, utvecklar nya spelansvarsverktyg och förstärka vår systemsäkerhet, avslutar Rickard Wahlin.

  • Ytterligare information om Swish: swedbank.se eller swish.nu
  • Mer information om Masterpass hittar du här.
  • Se en film om hur Masterpass fungerar här.

För mer information kontakta:
Rickard Wahlin, ansvarig för betaltjänster, tel. 070-583 78 71.
Elisabeth Lennhede, presskontakt, tel 070-087 47 49.

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] – För Svenska Spel är det viktigt att kunna erbjuda de betalsätt som våra kunder använder och efterfrågar, säger Rickard Wahlin, ansvarig för betaltjänster på Svenska Spel. […]

Kommentering är stängd.