Hässelby Kälvesta Hockeys arbete för att fler ska upptäcka glädjen i ishockeyn uppmärksammas – prisades under Tre Kronors Hockeyskola-dagen

I januari genomförde Svenska Ishockeyförbundet den tredje nationella Tre Kronor Hockeyskola-dagen. Syftet är att sprida glädje för de barn som redan är aktiva men också att fler barn ska komma i kontakt med ishockeyn och den lokala föreningen. I samband med dagen prisades Hässelby Kälvesta Hockey för sitt arbete med att inkludera flera i ishockeyns värld. – Vi är jätteglada att ha vunnit Hejapriset i HKHC. Vi är väldigt stolta över vår Hockeyskola och pengarna kommer bland annat att användas till att fylla på förrådet av låneutrustning och låneklubbor, säger Anna M Karlsson, ordförande HKHC.

Tre Kronors Hockeyskola är Svenska Ishockeyförbundets verksamhet för de allra yngsta. Fokus är att lära sig att åka skridskor för att sedan prova på spelet med puck och klubba. Idén till TKH-dagen kommer direkt från idrottsrörelsen.

– Med över 100 deltagande föreningar över hela landet får vi anse att även den tredje nationella TKH-dagen är en succé. Det positiva gensvaret från stora delar av hockeyrörelsen är otroligt fint och det är så kul att vi tillsammans lyckas få till en dag där allt fokus ligger på våra yngsta deltagare, säger Ingela Asplund, tf. utvecklingsansvarig förening på Svenska Ishockeyförbundet.

I samband med TKH-dagen valde Svenska Ishockeyförbundet att tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel, att uppmärksamma en förening som både innan, under och efter TKH-dagen arbetar för att sänka tröskeln till ishockey och rörelse. Det står nu klart att vinnarna är Hässelby Kälvesta Hockey.

– På TKH-dagen bjöd HKHC in alla som ville prova på till en gemensam aktivitet tillsammans med befintliga spelare. Både tjejerna och killarna samlades för en två timmar lång session där man fick komma och gå som man ville. De hade ledare som spred information om hockeyskolan och lånade ut utrustning. På isen fick besökarna testa på allt från smålagsspel till isfotboll. De är otroligt roligt att se HKHCs engagemang och det känns väldigt fint att vi kan tilldela dem Hejapriset, säger Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel.