Här är det historiska första svenska damlandslaget i CS:GO

Tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel inför Svenska E-sportförbundet nu ett damlandslag i CS:GO. Satsningen är unik då laget är det första i sitt slag. – Det här är en stor och viktig dag för svensk e-sport. Vi är så glada över att äntligen kunna presentera vårt damlandslag, det kommer bli otroligt spännande att följa dem framöver, säger Sammi Kaidi, interimordförande för Svenska E-sportförbundet.

Idag presenterar Svensk E-sportförbundet tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel Sveriges första damlandslag i CS:GO.

– På Svenska E-sporförbundet jobbar vi sedan flera år tillbaka för att tillgängliggöra e-sporten för fler. Att nu kunna presentera det första damlandslaget i CS:GO känns som ett självklart nästa steg, säger Sammi Kaidi, interimordförande för Svenska E-sportförbundet.

– Fantastiskt att få vara del av damlandslaget. Målet är att utveckla den svenska kvinnliga scenen. Visa folk, framför allt yngre tjejer, att det är ok att satsa på e-sporten, visa att man kan få stöd och support och att skapa förebilder inom e-sporten, säger Tilde ”7licious” Byström, lagkapten damlandslaget.

Förutom Tilde ”7licious” Byström består landslaget av Johanna ”Monky” Nilsson, Jennica ”Jenkon” Sjögren, Matilda ”Millz” Bjurström, Leyla ”Noccaan” Basoda och Alexandra ”Twisted” Fredriksson. Tillsammans med förbundskapten Fredrik ”JAEGARN” Kempf, som också är förbundskapten för herrlandslaget, påbörjas nu resan mot att bli bäst i världen.

– Just nu ligger fokus på att laget ska spela ihop sig. I framtiden är planen att laget ska vara med och utmana om medaljer i såväl Europa som resten av världen. Det är ett mycket starkt lag som jag verkligen tror på. Det är en bra blandning av olika kompetenser som matchar varandra, säger Fredrik ”JAEGARN” Kempf.

Sedan våren 2018 är Svenska Spel huvudsponsor till SESF och de numera två e-sportlandslagen.

–  Det känns otroligt spännande och givande att vi idag kan presentera det första och därmed historiska damlandslaget i CS:GO. Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor och vi arbetar för en idrottsrörelse som är både jämlik och jämställd. Svensk e-sport tar idag ett ordentligt och viktigt kliv framåt, vi på Svenska Spel är glada över att vara med på den resan, säger Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel.