Frank Hojem ny Chef Kommunikation & Hållbarhet på Svenska Spel

Frank Hojem, Kommunikationsdirektör

Frank Hojem blir ny Chef Kommunikation & Hållbarhet på Svenska Spel. Foto: Jimmy Edlund/Burban Studios AB

Frank Hojem har utsetts till Chef Kommunikation & Hållbarhet på Svenska Spel. Han kommer närmast från en roll som kommunikationschef på SEB. Frank Hojem kommer att ingå i Svenska Spels koncernledning och rapportera direkt till vd. Han tillträder sin nya tjänst den 14 augusti 2023.

– Jag är väldigt glad att välkomna Frank Hojem till Svenska Spel. Som Chef Kommunikation & Hållbarhet kommer han att kunna bidra med sin gedigna kompetens inom kommunikation, och även sin kunskap om hållbarhetsarbete som är ett prioriterat område för Svenska Spel-koncernen. Franks långa erfarenhet av ledande kommunikationspositioner i stora företag blir ett mycket positivt tillskott till vår koncernledning, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef för Svenska Spel.

Frank Hojem kommer närmast från SEB där han varit kommunikationschef. Innan dess var han kommunikationsdirektör på LKAB. Han har dessutom lång erfarenhet av den politiska sfären, bland annat som pressekreterare till dåvarande partiledaren i Centerpartiet, Maud Olofsson, och som stabschef inom Näringsdepartementet.

– Jag ser fram emot att få arbeta med kommunikation och hållbarhet på Svenska Spel som har en unik position som hela Sveriges spelbolag, som viktig partner till svensk idrott, stort fokus på hållbarhet och där överskottet går tillbaka till samhället. Det ska bli spännande att byta bransch och jobba med Svenska Spel som har både ett starkt koncernvarumärke och välkända produktvarumärken. Jag hoppas kunna bidra till att ytterligare stärka Svenska Spels förtroende hos alla våra intressenter och driva vår hållbarhetsagenda framåt, säger Frank Hojem.