Efter VM-silvret – Svenska Spel betalar ut 150 000 kronor i bonus till Handbollförbundet

VM-silvret i handboll är den första för svenska VM-medaljen för herrar sedan 2001. Nu precis som då heter handbollens huvudsponsor Svenska Spel. Bolaget betalar nu ut en bonus på 150 000 kronor till Svenska Handbollförbundet för att visa sin uppskattning gentemot landslaget.
– Förhoppningsvis är det här början på en ny guldålder för svensk handboll, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef på Svenska Spel.

I går vann Sverige VM-silver i handboll, landets första VM-medalj på seniorsidan på 20 år. Det svenska landslaget har imponerat stort och överraskat de flesta. Efter en mycket speciell uppladdning, där laget bara fick en gemensam träning innan avresan till Egypten, gick de svenska spelarna obesegrade genom hela turneringen innan Danmark blev snäppet för svåra i finalen.

Svenska Spel är handbollens huvudsponsor och var med också vid senaste medaljen 2001. Spelbolaget betalar nu ut en bonus på 150 000 kronor till Svenska Handbollförbundet.

– Landslaget har stått för en bragd och det har varit en ära att få följa det här unga spännande laget på deras resa nere i Egypten. Vi är extremt stolta huvudsponsorer och vill självklart visa vår och svenska folkets uppskattning genom att betala ut den här bonusen som ska gå till att fortsätta utveckla handbollförbundets verksamhet. Förhoppningsvis är det här början på en ny guldålder för svensk handboll, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef på Svenska Spel.

– VM har varit fantastiskt och jag tror ingen inom handbolls-Sverige kan känna annat än stolthet i dag. Tack vare bonusen från vår huvudsponsor Svenska Spel har vi nu ännu mer resurser för att kunna utveckla svensk handboll och rusta inför kommande mästerskap, som VM på hemmaplan om två år. Bonusen blir också ett stöd för det oerhört viktiga rekryteringsarbetet i kölvattnet av corona. Jag vill rikta mitt stora tack till Svenska Spel som stått bakom oss i många år och varit med och bidragit till många framgångar, säger Svenska Handbollförbundets generalsekreterare Robert Wedberg.