Efter vinsten på Idrottsgalan – Sarah Sjöström skänker 50 000 kronor till Södertörns Simsällskap

Under måndagens Idrottsgala fick Sarah Sjöström motta utmärkelsen årets kvinnliga idrottare. Därmed fick Sjöström även ta emot Hejapriset på 50 000 kronor som delades ut i samarbete med Svenska Spel, Idrottsgalans huvudsponsor. Sjöström väljer nu att skänka prispengarna till Södertörns Simsällskap där de ska investeras i föreningens ungdomsverksamhet. – Södertörns Simsällskap är min klubb och jag vill att pengarna går till simskolorna så att fler barn och ungdomar får lära sig att simma, säger Sarah Sjöström.

På måndagens Idrottsgala prisades några av Sveriges allra främsta idrottsstjärnor. Bland andra fick Sarah Sjöström ta emot utmärkelsen årets kvinnliga idrottare. Sjöström fick därmed även ta emot Hejapriset som delades ut i samarbete med galans huvudsponsor Svenska Spel. Hejapriset innebär att Sjöström får 50 000 kronor att skänka till valfri svensk idrottsförenings ungdomsverksamhet.

Södertörns Simsällskap är både stolta och tacksamma.

– Vi är alltid så stolta över Sarah, hon är inte bara en förebild för alla simmare i vår förening, men för alla simmare över hela världen. Det säger så mycket om hennes karaktär att hon donera pengarna till Södertörns Simsällskap, säger Serge Conein, klubbchef.

Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten av att ge tillbaka till ungdomsidrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Under Idrottsgalan känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till föreningar som betyder mycket för dem. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Södertörns Simsällskap kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.