Anna-Clara Fredriksson

Anna-Clara Fredriksson ny Chief Human Resources Officer på Svenska Spel

Anna-Clara Fredriksson har utsetts till Chief Human Resources Officer, CHRO, på Svenska Spel. Hon är idag HR-direktör inom SAS Institute med ansvar för flera affärsområden i Europa och Asien. Anna-Clara Fredriksson kommer att ingå i Svenska Spels koncernledning och rapportera direkt till vd. Hon tillträder sin nya tjänst den 8 maj 2023.

– Jag är väldigt glad att välkomna Anna-Clara Fredriksson till Svenska Spel. Hennes gedigna kompetens från techbranschen och långa erfarenhet av ledande positioner inom HR kommer att vara värdefull för oss. I sin roll som CHRO kommer Anna-Clara bland annat att ansvara för det viktiga arbetet med vår företagskultur och vidareutvecklingen av vår HR, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef för Svenska Spel.

Anna-Clara Fredriksson kommer närmast från mjukvaruföretaget SAS Institute där hon arbetat sedan 2014, just nu som HR-direktör för flera affärsområden i Europa och Asien. Hon har innan dess haft HR-positioner på Carnegie Investment Bank, SEB och Telia. Hon har även erfarenhet av egenföretagande och uppdrag som karriärcoach.

– Svenska Spel har ett starkt varumärke och en fin företagskultur som jag ser fram emot att fortsätta utveckla. Jag gillar också att Svenska Spel har ett intressant och viktigt samhällsengagemang, är stor sponsor av svensk idrott och att koncernen är en förebild inom hållbart spelande. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet av HR från olika branscher och att ha jobbat internationellt i många år. Det har bland annat gett mig värdefulla insikter kring vikten av mångfald och hur man bäst nyttjar den dynamiken för innovation och ständig utveckling, säger Anna-Clara Fredriksson.