Gräsroten – ett initiativ som gör skillnad

I över ett decennium har vi på Svenska Spel tillsammans med våra kunder delat ut pengar till ungdomsidrotten. Idag går 35 miljoner raka vägen till ungdomar och idrottsföreningar runt om i landet. Som vd gör det mig både stolt och glad, jag har själv upplevt vilken skillnad idrott kan göra.

Sedan starten av vårt initiativ Gräsroten har vi sammanlagt gett över en halv miljard kronor till Sveriges idrottsföreningar. Medel som ger unga chansen att vara en del av en förening och ett sammanhang som de kanske annars inte hade haft råd med. Medel som bidrar till ett bättre samhälle.

I år delar vi ut 35 miljoner kronor till 8 654 föreningar inom 73 idrotter. Det är allt från cheerleading, skateboard och cricket till stora idrotter som fotboll, ishockey och handboll. Och som alltid är det våra kunder som bestämmer hur pengarna ska fördelas.

Det var glädjande att i somras ta del av vad föreningarna väljer att investera sina medel i. De köper in ny utrustning och håller medlemsavgifter nere, anordnar skridskoskola för nyanlända, utbildar ledare och renoverar klubbhuset.

Alla saker otroligt viktiga för att svensk ungdomsidrott ska kunna fortsätta växa och utvecklas. Och helt avgörande för att vi även i framtiden har svenska idrottsstjärnor i den absoluta världseliten.

Tillsammans med våra kunder ger vi drömmen en chans, oavsett om det är ett par fotbollskor eller ett OS-guld.

Hela listan på alla föreningar och hur mycket de får hittar ni här.

PATRIK HOFBAUER
Vd och koncernchef Svenska Spel