Sveriges bästa spelombud – här är hela listan

De bästa Svenska Spel-ombuden 2023 är nu utsedda. I söndags hyllades Svenska Spels bästa ombud och dessutom utsågs vinnare i åtta olika kategorier. Ett hedersomnämnande delades också ut till årets bästa ombudsportalsanvändare, som fick ta emot pris av Armand Duplantis. – Vi är så stolta och glada, säger Sofia Söderlund, spelansvarig Hemköp Avesta.

Svenska Spel har idag cirka 5 100 ombud från norr till söder i Sverige och satsar kontinuerligt på att utveckla och förenkla i butikerna – både för att öka försäljningen och kundupplevelsen. Konceptet Spela tillsammans fortsätter också att öka i popularitet, det vill säga att ombud runt om i landet kan sälja spel till kunder via digitala kanaler.

– Vi har fantastiska ombud som varje dag lägger stort engagemang på att sälja underhållande spel till sina kunder. Vi jobbar kontinuerligt med att göra det enklare att vara ombud och att förbättra kundupplevelsen i butik. Jag är väldigt stolt över våra ombud och det känns kul att få hylla dem på det här sättet, säger Carolina Swaffer, chef Retail och Kundservice på Svenska Spel.

Saedéns, Umeå utsågs till årets servicehandelsombud.

– Vi tror knappt det är sant, vi jobbar hårt och tycker ju att det vi gör i butiken är riktigt bra, men att Svenska Spel också tycker det och prisar oss tre år i rad känns helt otroligt roligt, säger Peter Reinholdt på Saedéns, Umeå.

2023 års vinnare som prisades på vinnargalan:

Årets sportspelsombud: ICA Supermarket Gustavslund

Årets digitala ombud: Spelpoolen, Strängnäs

Årets nummerspelsombud: Coop Lysekil

Årets lottombud: ICA Maxi Borås

Årets dagligvaruhandelsombud: ICA Maxi Burlöv

Årets rookie: Willys, Umeå Syd

Årets servicehandelsombud: Saedéns Umeå

Årets kedja: Willys

Årets ombudsportalsanvändare: Hemköp, Avesta