Spel ska vara till glädje för alla!

Svenska Spel 2015 i korthet

  • Tillväxt under andra halvåret, lägre kostnader, ökat resultat, samt bättre rörelsemarginal. Intäkter från mobil och surfplatta växte med 59 procent.
  • Lansering av produkter och tjänster. Under året har kunderna fått tillgång till Keno, Måltipset, Oddset Matchen och Poker i mobilen. Rättningsupplevelsen för nummerspelen Eurojackpot, Lotto och Keno har utvecklats för att ge kunderna en bättre spelupplevelse.
  • Förstärkt spelansvar med nya funktioner. Under året har våra kunder fått tillgång till avstängningsfunktion, Spelpaus24, Mina spelvanor, samt fullständig spelhistorik.
  • Casino Cosmopols proaktiva spelansvarssamtal resulterade i att cirka 2 600 gäster skrev under frivilliga besöksförbudsavtal.
  • Fortsätter att stärka banden med idrotten. Nya sponsringsavtal har tecknats med Svenska Ishockeyförbundet och Hockey­Allsvenskan till ett värde av 171 miljoner kronor över en sexårs­period, samt ett treårigt avtal med Svenska Handbollförbundet till ett totalt värde av 30 miljoner kronor.
  • Hållbarhet som krav i sponsringsavtal. Nya krav för mänskliga rättigheter, jämställdhet och mångfald har arbetats fram tillsammans med idrotten. Samtliga förbund som Svenska Spel samarbetar med utbildades 2015 i mänskliga rättigheter.
  • Dotterbolaget Playscan AB har fusionerats med AB Svenska Spel.

Årets resultat och nyckeltal

Efter föregående års införande av obligatorisk registrering visar bolaget under hösten 2015 åter tillväxt och rörelsemarginalen förbättras. Nöjd-kund-index (NKI) är något lägre under 2015 medan rörelserna i övriga nyckeltal är marginella.

MSEK 2015 2014 2013
Årets resultat 4 803 4 763 5 268
Nyckeltal      
Nöjd-kund-index (NKI) 69 72 62
Image, % 62 61 62
Spelansvarsimage, % 54 55 51
Motivationsindex (ESI) 94 92 91
Rörelsemarginal, % 22,6 22,2 22,6

Fler nyheter med ny sajt

Under året lanserade Svenska Spel en ny spelsajt. Sajten är responsiv, det vill säga fungerar lika bra i dator som mobil och surfplatta, och har en tydligare navigering med enklare menyer och smarta genvägar. Största nyheterna för sportspelen är sport- och spelinformation i realtid före, under och efter matcherna samt ”liverättning”.

Största nyheterna för turspelen är en helt ny upplevelse för rättning av Lotto, Keno och Eurojackpot. Nu kan kunderna rätta sina rader genom att se nummer efter nummer rulla fram.

Den nya spelsajten gör det enklare för kunderna att ha koll på sitt spelande bland annat genom att enkelt sätta gränser, lägga upp en budget och se sin spelhistorik på ett tydligare sätt.

Besök vår nya sajt!

 
Svenska Spel-Telefonen ger en inblick i livet hos några av Sveriges största idrottsprofiler och landslag. En vecka i taget, på Instagram. Följ oss på Instagram.com/svenskaspel, #SvenskaSpelTelefonen.