De är idrottens framtid

Vi vill få fler ungdomar att få bättre möjligheter att delta och utvecklas inom sin idrott. Samtidigt vill vi skapa bättre förutsättningar för en konkurrenskraftig elit.

Därför låter vi våra kunder varje år fördela 50 miljoner kronor till sina favoritföreningar runt om i landet. Pengarna går till ungdomsidrotten och ska bidra till återväxt, bredd och spets i framtiden.

Här hittar du information om hur Gräsroten fungerar och hur du kan ansluta din förening till Gräsroten .

Stötta ditt lag

Vilka föreningar brinner du för? Var med och påverka hur nästa års fördelning av 50 miljoner till ungdomsidrotten blir. Tillsammans får vi fler ungdomar i rörelse!

Poäng blir pengar

När du valt dina favoritföreningar spelar du som vanligt. Varje krona du lägger på ett spel omvandlas till 10 poäng som går till din valda förening. Du kan bidra med upp till 40 000 poäng per månad.

Gratis att delta

En gång om året räknas den stora poängpotten ihop. Ju fler poäng din förening har fått under året som gått, desto mer pengar ger det föreningen. Det kostar inget att vara med i Gräsroten. Tack för ditt stöd!

Framåt för hästsport!

Hästsporten ger glädje, motion och lyckan att samarbeta med hästar. Gräsroten stöttar våra unga ryttare ute i landet.

Framåt för simning!

Att kunna simma som barn kan inte bara rädda liv, det är en härlig idrott! Gräsroten stöttar unga simmare.

Framåt för fotboll!

Lagidrotter främjar vänskap och samarbete bland barn. Gräsroten stöttar fotbollsföreningar.

Hurra och grattis!

Stort grattis till Järfälla FC, som ökar sitt belopp från Gräsroten från 19 000 kr 2016 till 27 000 kr 2017. En av årets raktetföreningar! Vad är det bästa med FC Järfälla? ”Mycket kärlek och man får lära sig spela!” svarar spelarna.

Gräsroten hyllar mångfald – IBK Säter

IBK Säter har länge arbetat för att vara en jämställd förening. Bland annat har de spelat med regnbågsfärgade kaptensbindlar för att ta tydlig ställning för allas lika värde. Laget har fått ett litet men viktigt stöd från Gräsroten, 7000 kronor, i hjälp för att kunna bedriva sin ideella verksamhet. Här överraskas de av en av världens bästa innebandyspelare Alexander Galante Carlström (IBF Falun/Svenska Landslaget) och Amanda Delgado Johansson (IKSU/Svenska Landslaget).

Gräsroten hyllar mångfald – IFK Trelleborg

Se när landslagsstjärnorna Kosovare Asllani och Stina Blackstenius överraskar IFK Trelleborg på en träning! IFK Trelleborg är en förening som med begränsade medel och mycket vilja arbetar för att både killar och tjejer ska ha rätt att spela fotboll och vara en del av det svenska idrottsföreningslivet. Föreningen fick drygt 8 000 kronor från Gräsroten.

Gräsroten hyllar mångfald – Göteborgs IK

Se när Tre Kronor-stjärnorna Carl Klingberg och Joel Eriksson Ek överraskar Göteborgs IK på en träning! GIK fick 6 000 kronor från Gräsroten och pengarna har bland annat använts i arbetet för en inkluderande idrott där alla ska få vara med oavsett etniskt ursprung.

Gräsroten hyllar mångfald – Sandvikens SAIK

Se när bandystjärnan Per Hellmyrs överraskar Sandvikens SAIK på en träning! Sandvikens SAIK fick 59 000 kronor från Gräsroten och pengarna har bland annat använts till att hjälpa dem som annars av olika anledningar inte har möjlighet att spela bandy. Föreningen hjälper bland annat traktens ensamkommande flyktingbarn med att integreras i föreningen, för att på så sätt försöka minska risken för utanförskap.

Gräsroten hyllar mångfald – Ystads IF

Se när handbollsstjärnorna Bella Gulldén, Loui Sand och Nathalie Hagman överraskade Ystads IF på en träning! Ystads IF fick 43 000 kronor från Gräsroten och pengarna har bland annat använts till att startat upp flera flicklag för en mer jämställd förening.

Gräsroten hyllar mångfald – Öckerö IF

Se när fotbollsspelaren John Alvbåge överraskade Öckerö IF på en träning! Öckerö fick 93 282 kronor i Gräsrotens utbetalning 2015 och pengarna har bland annat använts till att få in ensamkommande flyktingbarn i föreningen. Framåt för ungdomsidrotten och för mångfalden!