Tobias Normann utsedd till Månadens Spelare i HockeyAllsvenskan – skänker prispengar till AIK:s ungdomsverksamhet

Tobias Normann är Månadens Spelare i HockeyAllsvenskan vilket också innebär att han är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med HockeyAllsvenskans huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Normann nu valt att ge till AIK Ishockeyförenings ungdomsverksamhet.

Svenska Spel och HockeyAllsvenskan utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, HockeyAllsvenskan och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I januari föll deras röster på AIK:s Tobias Normann. Under månaden har den norske målvakten spelat sju matcher och levererar en imponerande räddningsprocent på 94,87%.

– Jag tycker det har gått bra, tagit stora kliv och jobbar för att bli bättre varje dag. Det har absolut gått över förväntan och har fått spela mycket mer än vad jag trodde. Jag har tagit kliv i de saker jag behöver jobba med snabbare än vad jag trodde på förhand. Samtidigt är det mycket kvar av säsongen men det är kul att hårt arbete lönar sig, säger Tobias Normann.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Resurser är viktiga för att idrotten ska kunna fortsätta möjliggöra såväl stora som små drömmar, säger Mats Einarsson.