Noora Tulus utsedd till Månadens Spelare i SDHL – skänker prispengar till LHF:s flickverksamhet

Noora Tulus är Månadens Spelare i SDHL vilket också innebär att hon är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med SDHLs huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har nu Tulus valt att ge till Luleå Hockeys flickverksamhet. – Den är så viktig för att säkra återväxten och att vi ska kunna fortsätta leda utvecklingen inom hockeyn i Sverige, säger Noora Tulus.

Svenska Spel och SDHL utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SDHL och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I januari föll deras röster på Noora Tulus som står noterad för totalt 52 poäng (tio fler än tvåan) och av dessa har hela 18 poäng kommit under januaris åtta matcher.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Resurser är viktiga för att idrotten ska kunna fortsätta möjliggöra såväl stora som små drömmar, säger Mats Einarsson.