MoDo:s Lina Ljungblom utsedd till Månadens Spelare i SDHL – skänker prispengar till moderklubben Skövde IK

Lina Ljungblom är Månadens Spelare i SDHL vilket också innebär att hon är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med SDHLs huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Ljungblom valt att ge till moderklubbens flickverksamhet. – Jag ser en stor ökning på antalet flickor som spelar i klubben. Vilket är jätteroligt! Sen hoppas jag att fler av tjejer i klubben fortsätter att spela samt att ännu fler börjar, säger Lina Ljungblom.

Svenska Spel och SDHL utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SDHL och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I december föll deras röster på Lina Ljungblom som under decembers sex matcher noterades för hela tolv poäng, fördelat på sex mål och sex assist. Ljungblom var under månaden direkt inblandad i 57,1 procent av MoDo:s totalt 21 mål.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Resurser är viktiga för att idrotten ska kunna fortsätta möjliggöra såväl stora som små drömmar, säger Mats Einarsson.