Malmös Janne Kuokkanen utsedd till Månadens Spelare i SHL – skänker prispengar till föreningens ungdomar

Janne Kuokkanen är Månadens Spelare i SHL vilket också innebär att han är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med SHL:s huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Kuokkanen valt att ge till Malmö Redhawks Hockey Camp. – De gör många bra saker för barn och unga där de har kul tillsammans och utvecklas inom hockeyn, säger Janne Kuokkanen.

Svenska Spel och SHL utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I september/oktober föll deras röster på Kuokkanen som har varit motorn i Malmös mycket framgångsrika förstakedja. Gång efter gång har Malmöspelaren visat han både kan avsluta själv samt sätta upp sina medspelare i bra lägen och med sina 15 poäng, fördelat på sex mål och nio assist, är han delad etta i poängligan.

– SHL är en riktigt bra liga med bra spelare så det känns grymt att få bli framröstad till Månadens Spelare. Jag känner mig hedrad och glad. I mina ögon har laget presterat bra men jag tror också att det fortfarande finns massor med potential kvar i vårt lag. Jag är säker på att vi kommer att ha en fortsatt fin säsong om vi bara fortsätter att jobba hårt, säger Janne Kuokkanen.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Resurser är viktiga för att idrotten ska kunna fortsätta möjliggöra såväl stora som små drömmar, säger Mats Einarsson.