LHC:s Haruka Toko utsedd till Månadens Spelare i SDHL – skänker prispengar till flickverksamheten

Haruka Toko är Månadens Spelare i SDHL vilket också innebär att hon är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med SDHLs huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Toko valt att ge till Linköping Hockey Clubs flickverksamhet. – Det känns fint att kunna bidra till ett initiativ där tjejer få chansen att utvecklas som ishockeyspelare, säger Haruka Toko.

Svenska Spel och SDHL utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SDHL och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I september/oktober föll deras röster på Haruka Toko som varit direkt inblandad i hela 55 procent av Linköpings mål den här säsongen. Totalt står Toko noterad för 18 poäng och med det toppar hon SDHL:s poängliga.

– Jag är stolt och hedrad över utmärkelsen. Jag kommer fortsätta att göra mitt bästa för att bidra till lagets framgång, säger Haruka Toko.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Resurser är viktiga för att idrotten ska kunna fortsätta möjliggöra såväl stora som små drömmar, säger Mats Einarsson.