Jag slogs direkt av värmen och omtänksamheten på Svenska Spel

Linnéa Hedberg är den supersociala kommunikatören som drömmer om att bo i Los Angeles och kan allt om event. I den här intervjun berättar hon om sitt arbete som projektledare PR och event, om hur en vanlig dag på jobbet ser ut och att kollegorna är det bästa med Svenska Spel.

Hej Linnéa, kan du berätta lite om dig själv, vem är Linnéa Hedberg?
– Jag är en social person som ofta har nära till skratt. Mina nära kollegor skulle nog tillägga att jag kan vara ganska envis också. Du hittar mig ofta i träningskläder, med en bok/shoppingpåse i handen eller tillsammans med familjens två katter, Celeste och Charlie. Los Angeles är min favoritstad och jag har sett Love Actually minst en gång varje jul sedan jag var sju.

Vad gjorde att du sökte dig till Svenska Spel?
– Den 12 november 2021 firar jag tre år som fast anställd på Svenska Spel. Innan dess jobbade jag åtta månader som konsult. Jag slogs direkt av värmen och omtänksamheten på Svenska Spel så när min roll skulle permanentas var det självklart för mig att söka tjänsten. Något som jag är väldigt tacksam för än idag. I grunden är jag utbildad civilekonom med en master i International Marketing and Brand Management. Jag har även studerat i både USA och Kanada.

Vad jobbar du med på Svenska Spel?
– Många olika saker, skulle jag säga. Idag har jag till exempel varit och träffat vårt landslag i e-sport  (Svenska Spel är huvudsponsor till landslaget och Sveriges största e-sportliga, SECSGO) innan de åker till VM i Eilat nästa lördag. Förra veckan hjälpte jag till att anordna Damkronornas presskonferens här i Svenska Spels lokaler och nästa vecka ska jag tillsammans med min projektgrupp träffa koncernledningen för att diskutera upplägget på årets Svenska Spelen, vår interna konferens.

Du ansvarar även för vårt samarbete med Idrottsgalan, vad innebär det och vad ser du mest fram emot?
– Jag ser så mycket fram emot ett fullsatt Avicii Arena där vi får hylla våra fantastiska idrottare. Under pandemin har mycket fått genomföras digitalt, till exempel sommarens Almedalen så det ska bli så roligt att äntligen få träffa alla igen. Svenska Spel är idrottens huvudsponsor och under Idrottsgalan får vi möjlighet att tillsammans med våra samarbetspartners synliggöra delar av allt fantastiskt som görs inom idrottsrörelsen. Bland annat Rörelsefonden där vi är med och möjliggör projekt som sänker tröskeln till rörelse, vi hyllar våra Elitidrottsstipendiater och delar ut Hejapris som ger elitidrottarna möjlighet att ge tillbaka till ungdomsidrotten. Jag har mycket av en spindeln i nätet-roll, jag säkerställer att alla vet var de ska vara, när de ska vara där och vad de ska säga. Att det finns checkar på plats, att Svenska Spel-loggan ser ut som den ska på pressväggen och att det finns färdiga pressmeddelanden att skicka ut följande morgon.

Det låter som att du är beroende av många andra för att du ska kunna göra ditt jobb, kan du ge några exempel på andra team du jobbar med och hur det funkar?
– Väldigt beroende, både internt och externt. Mycket av mitt jobba görs tillsammans med andra, jag jobbar nära såväl våra partners inom idrotten som våra duktiga byråer. När vi genomför event så som Svenska Spelen är det avgörande att arbeta nära många olika delar av vår organisation, exempelvis HR, internkommunikation, koncernledningen och vår sponsringsavdelning. Jag uppskattar verkligen hur vi samarbetar på Svenska Spel, man delar med sig av sin kunskap och hjälper till där det behövs, oberoende av roll eller position. Vissa dagar känner jag mig lite som en telefonsluss men de flesta dagar är jag väldigt förtjust i mitt jobb.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
– Jag inleder ofta dagen med våra medierapporter, läser vad som har skrivits om Svenska Spel och branschen under de senaste 15 timmarna. Att skriva olika texter är också en stor del av mitt jobb, jag skriver pressmeddelanden och inbjudningar samt tar fram underlag inför möten. Ofta går jag och kollegorna ut och äter lunch tillsammans. En uppskattad del av dagen där vi pratar om allt mellan himmel och jord. Sedan pratar jag en del i telefon också (alternativt hänger över mina kollegors skrivbord) och kommunicerar med våra följare i olika sociala medier.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Jag tycker om variationen. Jag jobbar både med korta och långa deadlines, med att säkerställa både helheten och detaljerna. Sedan får jag ständigt lära mig nya saker vilket är både givande och utmanande.

Och nu när du har jobbat här i tre år, vad är det bästa med Svenska Spel?
– Mina kollegor. Jag har lyxen att vara omgiven av engagerande och smarta personer med mycket humor och driv och som alltid är redo att sträcka ut en hjälpande hand, både när jag ber om det och när de själva tycker att jag ser ut som om jag behöver lite hjälp på traven.

Vi brukar avsluta med tre snabba frågor.

Vilket är ditt favoritspel?
– Triss

Vad skulle du göra om du vann 100 miljoner kronor?
– Flytta till Los Angeles och ge pengar till Läkare utan Gränser, de är mina hjältar.

Vilken avdelning på SvS hade du velat praktisera på i en vecka?
– Hos våra oddssättare, så spännande jobb!

Vill du bli kollega med Linnéa? Vilken tajming, vi söker just nu ett gäng nya talanger, så kolla in våra lediga jobb här: career.svenskaspel.se

Linnéa Hedberg

Jobbar som: Projektledare PR och event
Koncernfunktion: Kommunikation och Hållbarhet
Ort: Solna