Det roligaste med mitt jobb är definitivt när saker jag varit med och tagit fram används och uppskattas av våra kunder

Eric Winblad  jobbar som tjänsteansvarig på Svenska Spel och i den här intervjun berättar han om sitt odlingsintresse, hur han jobbar med både Service Designers, UX:are, retail, systemutvecklare och jurister, för att nämna några. Eric avslöjar också att det var lite av en slump att han sökte sig till Svenska Spel men att han efter den första intervjun var övertygad om att det var hit han ville. 

Hej Eric, kan du berätta lite om dig själv, vem är Eric Winblad?
Hej! Jag är 37 år, bor med min sambo i Gamla stan i Stockholm och har varit på Svenska Spel i ett och ett halvt år. Jag gillar träning där det framförallt blir på gymmet, men försöker även få igång löpningen. Jag är mer eller mindre uppvuxen på en segelbåt, men på senare år har det varit mest på torra land. Så snart det de allra små första spåren av våren dyker upp till sen höst blir det mycket tid i kolonistugan där det odlas allt ifrån olika blommor till en massa olika grönsaker och bär och minst hundra saker till.

Vad jobbar du med på Svenska Spel?
Jag är tjänsteansvarig för tillsammans och spelansvar för våra Turspel. Dvs de kringtjänster som finns runt om våra nummerspel och lotter. Exempel på saker jag arbetar med är olika sätt att spela tillsammans med andra spelare, prenumeration och såklart även spelansvarstjänsterna som tex gränser och spelpaus. Det handlar om att ha örat mot marken och säkra att vi hela tiden uppfyller våra kunders behov och förväntningar. En del tid går till förvaltning av befintliga tjänster, men den största delen går åt ny och vidareutveckling där min roll är att ta lead från idé hela vägen till lansering. Tjänsteområdet är brett och jag har förmånen att arbeta med ett stort antal fantastiska kollegor runt om i hela Svenska Spel som bl.a. service design, UX, sälj- och marknad, retail, utvecklare och arkitekter samt juridik och compliance och hållbarhet. Det blir många roliga och kreativa workshops, en hel del möten och avstämningar med ibland tuffa prioriteringar.

Vad gjorde att du sökte dig till Svenska Spel?
Produkt-och tjänsteutveckling är verkligen något jag tycker är otroligt kul och efter många år inom en helt annan bransch var det dags för något nytt. Det som lockade var just kombinationen med Svenska Spels roliga spel och starka varumärken och att få driva på utvecklingen av tjänsterna runtomkring. Helt ärligt var det först lite av en slump att jag sökte, men sen efter första intervjun var det iallafall helt klart för mig – vilket mottagande – Svenska Spel är ett företag jag vill vara på.

Hur kom du in på att arbeta med hållbarhetsfrågor?
Det har i alla fall sedan tonåren varit ett intresse och då var det främst naturen och klimatet. Riktigt konkret blev det när jag på en tidigare arbetsplats blev ansvarig för kvalitets- och miljöarbetet och dessutom pluggade hållbar utveckling parallellt. Då handlade det om logistik och transport så blev naturligt väldigt stort fokus på CO2-utsläpp men hållbarhetsfrågan breddades för mig och blev så mycket mer.

Det har hänt en hel del på både spelmarknaden och inom hållbarhetsområdet under den senaste tiden, kan du ge något exempel på ett projekt du jobbat med som du är extra stolt över?
När det gäller spelansvarsområdet har jag svårt att peka på en specifik sak jag jobbat med utan det handlar om många mindre delar som tillsammans blir en helhet. Tex att det är enkelt att hålla koll på sina gränser och att spelare med misstänkt ökat riskbeteende enkelt får information och vägledning till ett sunt spelande. Bland det första jag var med och drev när jag började på Svenska Spel var just att riskökningsmeddelanden skulle bli mer tillgängliga.
När det gäller tjänster utöver spelansvaret är jag väldigt glad över förbättringarna som gjorts i vår spela tillsammanstjänst nu under året. En stor del av mitt jobb går ut på att driva på och testa nya saker och det pågår utveckling av riktigt spännande saker som kommer under året – men som det än så länge är lite för tidigt att berätta om 😊

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det roligaste med mitt jobb är definitivt när saker jag varit med och tagit fram används och uppskattas av våra kunder. Men resan dit är också väldigt kul, det är något med att få vara med ifrån en idé hela vägen till lansering.

Och nu när du har jobbat här i 1,5 år, vad är det bästa med Svenska Spel?
Utan tvekan alla fantastiska och kunniga kollegor och den familjära stämning som finns trots att vi är ett relativt stort företag. Det finns en enorm kompetens och en genuin vilja att spel ska vara till glädje för alla och att leverera på allt vad det innebär, som spännande spel och tjänster, att vi tar spelansvar på allvar och vi bidrar till tillsamhället i stort.

Vi tänkte att vi skulle avsluta med tre snabba frågor.

Vilket är ditt favoritspel?
– Eurojackpot (när jag spelar det i lag tillsammans med mina kompisar)

Vad skulle du göra om du vann 100 miljoner kronor?
– Då blir raka vägen ner till södra Frankrike och leta efter drömboendet! Jag skulle även dela med mig till vänner och familj och ge till välgörenhet.

Vilken avdelning på SvS hade du velat praktisera på i en vecka?
– Bra fråga, finns flera ställen som vore kul, men blir nog Vinnarkommunikation om jag måste välja en.

Vill du jobba med Eric? Se våra lediga jobb här: career.svenskaspel.se

Eric Winblad

Jobbar som: Tjänsteansvarig Tillsammans och Spelansvar
Affärsområde: Tur
Ort: Solna