Tareq Taylor är svenskarnas favorit att ta med på drömresan

Tareq Taylor är svenskarnas favorit att ta med på en drömresa, det visar en undersökning av Novus på uppdrag av Triss. Taylor, som är känd för sin passion för mat och resor, fångade svenskarnas intresse som resesällskap tätt följt av kronprinsessan Victoria och komikern Johan Glans.

En ny undersökning som Novus har gjort på uppdrag av Triss visar att Tareq Taylor är svenskarnas favorit att ta med på en drömresa. Taylor, som under hösten varit aktuell med mat- och reseprogrammet ”Tareq Taylors matresa” på SVT fick 11 procent av rösterna. Tätt efter följer kronprinsessan Victoria (7%) och komikern Johan Glans (6%) i en lista som innehåller tv-personligheter, artister, komiker och kungligheter.

Hela listan i fallande ordning:

 1. Tareq Taylor
 2. Kronprinsessan Victoria
 3. Johan Glans
 4. Markoolio
 5. Pernilla Wahlgren
 6. Leif GW Persson
 7. Jill Johnsson
 8. Zara Larsson
 9. Edward Blom
 10. Carl XVI Gustaf
 11. Per Andersson
 12. Björn Skifs
 13. Lena Philipsson
 14. Kjell Bergkvist
 15. Bianca Ingrosso
 16. Carola Häggkvist
 17. Carolina Gynning
 18. Zlatan Ibrahimovic
 19. Robert Gustafsson

Listan med namn är framtagen via en förstudie där svaret lämnades helt öppet, de namn som nämndes av flest användes i denna fråga.

– Genom Tareq Taylors många tv-framträdanden har vi lärt känna en person som är trygg och förtroendeingivande samtidigt som han bjuder in till äventyrliga upplevelser och kulinariska expeditioner. Jag förstår varför svenska folket väljer Tareq Taylor som sitt resesällskap, säger Johan Svensson, PR-ansvarig på Svenska Spel Tur.

Vill resa långt och till värmen
Att vilja resa, och gärna långt bort, är vanligt vid en spelvinst. Tre av fem (31%) säger att de skulle välja att resa för pengarna. När svenskarna får tänka fritt kring vart drömresan ska gå så hamnar Australien/Nya Zeeland och Maldiverna i topp, bägge med 10 procent av rösterna. Bland unga sticker Japan ut som extra populärt med 14 procent av rösterna i åldersspannet 18-34 år.

De senaste 15 åren har Triss varit den mest köpta varan i dagligvaruhandeln och den är också vanligt förekommande under julgranen.

– Trisslotten kan mycket väl vara Sveriges mest populära julklapp och vi vet att många väljer att använda sin vinst för att åka på drömresan. Ett tips inför jul är därför att fundera på vem man skulle vilja ta med sig, redan innan man skrapar. Oavsett om man vill resa med en känd person, sin psykolog eller en vän, säger Johan Svensson, PR-ansvarig på Svenska Spel Tur.

Om undersökningen:

Metod: Webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade Sverigepanel

Antal genomförda intervjuer: 1 053

Fältperiod: 12 oktober till 28 oktober 2023

Målgrupp: Allmänheten, 18-84 år

Vid frågor, vänligen kontakta:

Johan Svensson, PR-ansvarig Svenska Spel Tur, johan.svensson@svenskaspel.se,  070 087 45 40