Årets första miljonvinst till Dalarna tog en Lottospelare från Falun kommun hem under onsdagskvällen efter att ha prickat in sju rätt på Lotto 2 och en vinst på en miljon kronor.

Lottorad för 40 kronor gav miljonvinst till Falubo

Onsdagskvällen blev historisk för den Lottospelare från Falun kommun som prickade in sju rätt på Lotto 2 och en vinst på en miljon kronor. Spelet för 40 kronor ledde till årets första miljonvinst till Dalarnas län. Nu kommer den nyblivna Lottomiljonären gratuleras av Svenska Spel Tur.

När samtliga sju bollar var dragna på Lotto 2 under onsdagskvällen återstod en rad med alla rätt. Spelet var inlämnat hos Stora Coop Norra Backa för 40 kronor och tillhör en spelare från Falun kommun. Tack vare en undervinst landar den totala vinstsumman på hela 1 000 021 kronor.

− Vad roligt att vi får gratulera årets första miljonvinnare från inte bara Falun utan hela Dalarnas län! Detta blir sannerligen en härlig start på året för den nyblivna Lottomiljonären som kan se fram emot en vår med nya möjligheter, säger Svenska Spel Turs communication specialist Natalie Wallin.

Nu ska den nyblivna miljonvinnaren gratuleras i ett samtal som brukar vara präglat av lika delar chock som glädje.

− Jag ser verkligen fram emot att få höra vem som har haft turen med sig, och om det är fler än en som får glädjas åt vinsten. Sen är det alltid lika roligt att få veta vilka drömmar vinsten kommer hjälpa till att förverkliga, avslutar Natalie Wallin.

Rätt rad Lotto 2, onsdag 7 februari 2024: 3 – 4 – 5 – 14 – 19 −28 − 30

Med tilläggsnummer: 21 – 29 – 32 − 35

Det här är Lotto:

  • Lotto är spelet där det gäller att pricka sju av 35 nummer.
  • Är du ensam med sju rätt är du garanterad minst en miljon kronor i vinst.
  • Vid varje dragning dras även fyra så kallade tilläggsnummer, har du sex av vinstnumren och ett tilläggsnummer vinner du i vinstgruppen 6 rätt + tillägg.
  • Varje dragning har två omgångar, Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda eller endast Lotto 1.