Europamästaren

Lallarkungarna från Göteborg kom tvåa i Europamästaren – 50 000 kr till Grunden Bois

Den första upplagan av Europamästaren är avgjord, över 16 000 personer och cirka 700 lag kom till start i tävlingen. Conquer All Of Europe från Borås vann lagtävlingen. På andra plats kom fem killar från Göteborg med namnet Lallarkungarna. Prissumman på 50 000 kronor vill de ska gå till Grunden Bois.

De fem kollegorna Tony Ingvarsson, Emil Prasnicki, Kjell Dahlström, Peter Johansson och Martin Conaboy är arbetskollegor.

– Jag är Öisare, sen är det tre Gaisare och en rugbyfantast. Vi tippar ibland och bestämde oss för att ställa upp i Europamästaren. Efter första omgången var vi på 81:a plats, efter andra på tredje plats, sen var vi tvåa hela vägen in i mål. Man vill ju alltid vinna men att komma tvåa är inte fy skam, säger lagledaren Tony Ingvarsson.

Prissumman för andraplatsen på 50 000 kronor väljer de att genom Svenska Spels sponsringssatsning Gräsroten ge till Grunden Bois.

– De gör ett så himla fint arbete, vi var helt eniga om att hela summan ska gå till Grunden Bois, avslutar Tony.

Thor Guttormsen grundare av Grunden Bois jublar högt över tillskottet.

– Wow, stort tack till Lallarkungarna! Det är fantastiskt att människor tycker att vi gör gott, det här ett kvitto på det och pengarna kommer till gagn för alla våra lirare. Vi är från knatte till gammal, från innebandy till fotboll. Allt började med att Tony Bäregård tjatade hål i skallen på mig om att spela fotboll, vi började en onsdag för 20 år sen, fem lirare, fyra koner och en boll. Nu är vi 500 medlemmar varav 250 aktiva, säger Thor.

Topp tre lag
1. Conquer All Of Europe, Borås, 189 rätt
2. Lallarkungarna, Göteborg, 184 rätt
3. Världsherravälde Eksjö 184, rätt

Att tävla i engelsk fotboll genom Tips-SM och Stryktipset har man kunnat göra i snart tre decennier. De över 16 000 anmälda fick mäta sina krafter i europeisk toppfotboll när Europamästaren avgjordes i sex omgångar, där det sämsta resultat i en omgång fick räknas bort. Tävlingen startade 26 november. Tävlingsformen känns igen för tipparna då den är densamma som för Stryktipsets Tips-SM. Skillnaden ligger i att Europatipset avgörs två gånger i veckan och att matcherna på kupongen hämtas från de bästa fotbollsligorna runt om i Europa.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Victor Kalda, PR-projektledare, Svenska Spel Sport & Casino tel. 076-129 62 84