Conquer All Of Europe från Borås vann Europamästaren

Den första upplagan av Europamästaren är färdigspelad, i lagtävlingen segrade vännerna från Borås med lagnamnet Conquer all of Europe. De ledde tävlingen från start till mål och vinstsumman på 75 000 kronor går till tre föreningar Bergdalens IK får 15 000 kronor, Borås Thunder IBF 15 000 kronor och Dalsjöfors GoIF får 45 000 kronor.

Vännerna Isac Johansson, Elias Evaldsson, Julius Mandrén, Simon Svensson och William Svenningsson bildade laget som är bäst i Sverige på att tippa Europatipset. Kompisarna som är i 20-årsåldern har känt varandra länge.

– Det började som en rolig grej med Europamästaren. Jag drog ihop ett gäng dagen före första omgången, säger lagkaptenen Isac Johansson.

Nästan 700 lag deltog i tävlingen där de fick mäta sina krafter i europeisk fotboll. Deltagarna spelade ett system för 64 kronor på Europatipset, tävlingen avgjordes i sex omgångar, där det sämsta resultat i en omgång fick räknas bort. I den första omgången lyckades Elias lösa 13 rätt och Isac 12 rätt.

– Vi var i ledning efter första omgången så det blev allvar direkt. Så taktiken blev att försöka spela så säkert som möjligt och bevaka ledningen.

Trots ett rejält försprång i den sista omgången var det nervöst i Boråslägret.

– Laget samlades för att titta tillsammans, men det var nervöst. Varje pling kändes som att det kunde förstöra för oss. Vi satt och uppdaterade resultatlistan konstant. Det var en underbar känsla när allt var klart, jag har gått på moln sen dess, säger Isac.

Prissumman på 75 000 kronor, 15 000 kronor per personer fördelas enligt följande.

15 000 kr Bergdalens Idrottsklubb – Simon Svensson
15 000 kr Borås Thunder IBF – William Svenningsson
45 000 kr Dalsjöfors GoIF – Isac Johansson, Elias Evaldsson, Julius Mandrén.

Claes Wijk ordförande i Borås Thunder IBF kommenterar vinsten.

– Stor tack William! Det är supertrevliga nyheter, det kommer väl till pass. Som för alla i samhället har vi drabbats av ökade kostnader det här kommer underlätta och komma till nytta för alla våra barn och ungdomar, säger Claes.

Mikael Mandrén ordförande i Dalsjöfors GoIF.

– Efter pandemin har det varit andra spelregler när det gäller det ekonomiska. Vi kan nu hitta på något extra och öka standarden för material. Köpa träningsredskap, försvarsmurar, slalompinnar. Vi tränar på gräs och konstgräs, hållbara fotbollar för båda underlagen behöver vi verkligen. Vi är oerhört glada att de här grabbarna med sitt stora föreningshjärta visar det även utanför planen, tack!, säger Mikael.

Topp tre lag

1. Conquer All Of Europe, Borås, 189 rätt
2. Lallarkungarna, Göteborg, 184 rätt
3. Världsherravälde Eksjö 184, rätt

 

Att tävla i engelsk fotboll genom Tips-SM och Stryktipset har man kunnat göra i snart tre decennier. De över 16 000 anmälda fick mäta sina krafter i europeisk toppfotboll när Europamästaren avgjordes i sex omgångar, där det sämsta resultat i en omgång fick räknas bort. Tävlingen startade 26 november. Tävlingsformen känns igen för tipparna då den är densamma som för Stryktipsets Tips-SM. Skillnaden ligger i att Europatipset avgörs två gånger i veckan och att matcherna på kupongen hämtas från de bästa fotbollsligorna runt om i Europa.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Victor Kalda, PR-projektledare, Svenska Spel Sport & Casino tel. 076-129 62 84