Patrik Hofbauer, vd och koncernchef Svenska Spel

Vd och koncernchef Patrik Hofbauer lämnar Svenska Spel

Efter närmare fem år som vd och koncernchef på Svenska Spel har Patrik Hofbauer informerat företagets styrelse om att han lämnar Svenska Spel.

– Patrik Hofbauer har genom sin gedigna kunskap, stora engagemang och lysande ledaregenskaper framgångsrikt lett Svenska Spel under en tid av stora förändringar för företaget. Svenska Spel är idag ett modernt bolag som levererar hållbara spelupplevelser. Patriks personliga ledarskap har navigerat Svenska Spel genom omregleringen av spelmarknaden 2019 och han har tillsammans med styrelsen och sitt team satt en tydlig framtidsagenda och strategi. Patrik är en person och företagsledare som gör skillnad på riktigt och jag vill på styrelsens vägnar rikta ett varmt och stort tack till honom för hans värdefulla bidrag till Svenska Spel, säger Erik Strand, styrelseordförande Svenska Spel.

– Jag har de senaste åren haft förmånen att leda Svenska Spel. Det har varit en fantastisk resa tillsammans med våra kunder, partners och inte minst medarbetare. Det är inget lätt beslut att byta roll eller lämna ett företag som jag så djupt uppskattar. Med stark kultur, en tydlig värderingskompass och enormt engagerade medarbetare och ledare är Svenska Spel i en position att fortsätta leverera värde för våra kunder, Sverige och svensk idrottsrörelse, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef Svenska Spel.

Patrik Hofbauer kommer tillträda ett nytt uppdrag som vd och koncernchef för Telia Company den 1 februari 2024. Han slutar på Svenska Spel den 31 januari 2024. Styrelsen har påbörjat processen med att rekrytera en ny vd och koncernchef.