Efter premiärvinsten – Filip Bystedts fina gest till Linköping HC

Under Sveriges premiärmatch mot Lettland i JVM stod Filip Bystedt för en imponerande insats och fick därmed ta emot utmärkelsen matchens prestation som delas ut i samarbete med Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Matchen prestation innebär även att Filip Bystedt är mottagare av Hejapriset på 10 000 kronor, pengar som han nu väljer att skänka till Linköping HC.

– De är otroligt viktiga för mig. Jag har mycket att tacka dem för så det känns fint att kunna ge tillbaka, säger Filip Bystedt.

Under juniorkronornas matcher i JVM utses matchens prestation i samarbete med Svenska Spel, Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor. I matchen mot Lettland var det Filip Bystedt som stod ut.

– Filip Bystedt visar vägen i den här matchen med sitt offensiva spel. Med sina två mål får han igång publiken i Scandinavium som skapar en elektrisk stämning, säger Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel.

Förutom äran innebär det också att Filip Bystedt är mottagare av Hejapriset och får 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfri svensk ishockeyförenings ungdomsverksamhet. Filip Bystedt valde Linköping HC.

– De är otroligt viktiga för mig. Jag har mycket att tacka dem för så det känns fint att kunna ge tillbaka, säger Filip Bystedt.